Otázka na Pellegriniho sexuálnu orientáciu vyvolala vzburu v Plus 7 dní
19 | 02 | 2020 I Jaroslav Fabok

Konflikt, po ktorom majú niektorí z redaktorov týždenníka Plus 7 dní uvažovať o odchode z redakcie, vyvolalo stopnutie otázky na orientáciu Petra Pellegriniho (Smer) zo strany vydavateľa.


Z rozhovoru s premiérom, ktorý je uverejnený v najnovšom čísle týždenníka Plus 7 dní, patriaceho do mediálneho portfólia Penty, bola nakoniec vystrihnutá otázka na jeho sexuálnu orientáciu. Reportér Pavel Knapko sa Pellegriniho najskôr pýtal, aký má názor na satirický humor pravidelne uverejňovaný na stránkach Zomri, ktorý sa neraz týka aj jeho osoby.


Premiér síce v rozhovore potvrdil, že sa rád zasmeje aj sám na sebe, ale posty, ktoré naznačujú, že by mal byť len politickou bábkou v rukách Roberta Fica označuje za antikampaň. Knapko v tomto kontexte tiež pripomenul, že posty uverejňované na Zomri si neraz uťahujú aj z premiérovej domnelej sexuálnej orientácie. Pellegrini však jasne deklaroval, že všetky dohady ohľadne jeho  orientácie sú nepravdivé. Táto časť rozhovoru sa však napokon do najnovšieho vydania týždenníka nedostala.


Podľa informácií, ktoré priniesol Denník N, sa v reakcii na stopnutie inkriminovanej pasáže rozhodla z redakcie odísť šéfredaktorka Katarína Šelestiaková, „Vážení čitateľia, bolo mi cťou pre vás písať!“ Rozlúčila sa napokon Šelestiaková. Denník N zároveň doplnil, že odchod z redakcie majú zvažovať viacerí redaktori.


Boss Černák písal list Pellegrinimu z väzenia. Žiada od neho ospravedlnenie
18 | 02 | 2020 | Slávka Cigáňová

Podľa Šelestiakovej mal bojovať za to, aby rozhovor napokon v úplnom znení v týždenníku nevyšiel, aj samotný Pellegrini. „Podľa novinárov zaňho loboval aj Juraj Puchý, ktorý poskytuje mediálne poradenstvo Jozefovi Brhelovi, Reportér Knapko sa ešte ani nestihol vrátiť z Úradu vlády do redakcie a Šelestiaková už mala telefonáty, čo to malo znamenať,“ dopĺňa Denník N.


Ako denník dodáva, nemenej zaujímavým je v tomto zmysle výrok Jaroslava Haščáka, ktorým pred súdom, týkajúcim sa vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vypovedal, že Kočnerovi hovoril o nezávislosti médií. Haščák ďalej podtrhol, že Penta, ktorá je akcionárom viacerých médií, do ich obsahu v žiadnom prípade nezasahuje.