Bolo zatknutých 12 nemeckých pravicových extrémistov, ktorí plánovali útoky na mešity
17 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Členovia krajne pravicovej skupiny boli zatknutí v Nemecku v rámci rozsiahleho protiteroristického vyšetrovania. Pravicoví extrémisti plánovali útoky na mešity podobné tým, ktoré sa uskutočnili minulý rok na Novom Zélande. Informuje portál The Local Germany.


Skupina 12 extrémistoch bola zatknutá v piatok. Členovia mali v pláne počas modlitieb zaútočiť na mešity, uviedol nemecký denník Der Spiegel. Pri útoku chceli dokonca použiť poloautomatické zbrane.

Pravicoví extrémisti boli inšpirovaní minuloročnými útokmi na mešity v meste Christchurch na Novom Zélande, pri ktorých zahynulo 51 ľudí.

Údajný vodca skupiny, ktorý bol pod dohľadom, podrobne rozpracoval svoje plány na stretnutí, ktoré sa konalo minulý týždeň s jeho spolupáchateľmi. Vyšetrovatelia sa o tom dozvedeli od nemenovaného zdroja, ktorý infiltroval skupinu.

Protiteroristické oddelenie uskutočnilo razie, aby zistili, či podozriví už vlastnia zbrane a iný materiál, ktorý by mohol byť použitý pri útoku.

Sýrska armáda prevzala kontrolu nad všetkými dedinami v okolí Aleppa, čím ukončili teroristické ostreľovanie
Sýrska armáda po prvýkrát od roku 2012 úplne kontroluje všetky dediny v okolí Aleppa, čím ukončili teroristické ostreľovanie druhého najväčšieho mesta v krajine. Informuje portál Aljazeera. Čítať ďalej
17 | 02 | 2020 | Marek Molnár