VIDEO: Zruční piloti dokázali pristáť aj napriek extrémne silnému vetru
16 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Pristátie osobného lietadla v Londýne bolo narušené silným vetrom búrky Dennis. Lietadlo urobilo takmer vertikálne pristátie, pričom sa vznášalo nad pristávacou dráhou. Informuje portál RT.


Neuveriteľný záber ukazuje, ako sa lietadlo Airbus A380 blíži k letisku Heathrow. Ale namiesto štandardného ​​hladkého pristátia lietadlo bojuje so silným bočným vetrom, pričom sa snaží dostať k dráhe. Video sa objavuje po tom, čo Veľkú Britániu zasiahla ničivá búrka Dennis.



Lietadlo sa blíži k pristávacej dráhe takmer vertikálne a vznáša sa niekoľko metrov nad zemou, počas snahy o bezpečné pristátie. Našťastie zruční piloti lietadla dostali situáciu pod kontrolu a nakoniec sa im podarilo pristáť.



Podobne pôsobivé pristátie bolo zachytené začiatkom tohto mesiaca, keď lietadlo blížiace sa k letisku Heathrow bojovalo proti silnému vetru búrky Ciara.



Spojené kráľovstvo zasiahli silné búrky, ktoré ochromili väčšinu dopravy v krajine. Niektoré lietadlá prichádzajúce do Heathrow boli kvôli silnému vetru nútené prerušiť pristátie.

Čína porazila USA v kľúčových patentoch na zabezpečenie technologickej dominancie
Čínske spoločnosti prekonali svojich amerických konkurentov pri pretekoch v technologických patentoch, uvádza sa v nedávnej štúdii spoločnosti Nikkei. Informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 02 | 2020 | Marek Molnár