Čína porazila USA v kľúčových patentoch na zabezpečenie technologickej dominancie
15 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Čínske spoločnosti prekonali svojich amerických konkurentov pri pretekoch v technologických patentoch, uvádza sa v nedávnej štúdii spoločnosti Nikkei. Informuje portál RT.


Čína sa stala lídrom roku 2017, čo predstavuje 49 percent z celkového počtu aplikácií. Okrem umelej inteligencie a blockchainu (špeciálny druh distribuovanej decentralizovanej databázy) využili patentové prihlášky aj na bezpilotné lietadlá, počítačovú bezpečnosť, virtuálnu realitu, autonómne riadenie, lítium-iónové batérie a regeneratívnu medicínu.

Nikkei study


Jedinou oblasťou, v ktorej sa Čína stále snaží dobehnúť USA, je strategicky dôležitý kvantový výpočet. V správe sa však analyzovali patenty podané od roku 2000 do roku 2017 a Čína už uviedla, že má „megaprojekt“ pre kvantový výskum, ktorého cieľom je dosiahnuť výrazné objavy do roku 2030.

Hnacou silou Číny sú štyri spoločnosti známe ako „BATH“ - Baidu, Alibaba Group, Tencent a Huawei.

V správe sa tiež uvádza, že americké spoločnosti stále dominujú z hľadiska kvality - medzi 100 inovátormi, ktorí sa dostali do prvej desiatky zo všetkých kategórií, 64 miest obsadili Američania a iba jedno miesto Čína.

Muž dostal 16 mesiacov väzenia za krádež viac ako 10 000 kurčiat
33-ročný prevádzkový manažér distribučnej singapurskej spoločnosti pre kurčatá dostal trest odňatia slobody na 16 mesiacov, za krádež viac ako 10 000 mrazených a čerstvých kurčiat. Informuje portál Today Online. Čítať ďalej
15 | 02 | 2020 | Marek Molnár