Slovan Bratislava v derby proti Trnave bez útočníka Ožbolta, odpyká si trest z minulosti
14 | 02 | 2020 I TASR

 Slovinský útočník Alen Ožbolt nebude môcť nastúpiť za Slovan Bratislava v nedeľňajšom derby proti Trnave v rámci 19. kola slovenskej najvyššej futbalovej súťaže Fortuna ligy.


Dvadsaťtriročný zakončovateľ, ktorý pribudol do kádra "belasých" v zimnom prestupovom období, si musí odpykať jednozápasový trest. Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) zobrala na vedomie rozhodnutie športovej a technickej komisie Bulharského futbalového zväzu (BFS), podľa ktorého má mať Slovinec pozastavený výkon športovej činnosti v jednom súťažnom stretnutí. Informácie pochádzajú z úradnej správy SFZ.

Slovan pred jarnou časťou s 10-bodovým náskokom, DAC chce byť najhoršie druhý, Žilina túži ísť do Európy
Po vyše dvojmesačnej zimnej prestávke sa opäť otvoria brány slovenských futbalových štadiónov. Čítať ďalej
14 | 02 | 2020 | SITA


Ožbolt bude pykať za červenú kartu z decembrového súboja bulharskej najvyššej súťaže medzi jeho vtedajším zamestnávateľom Lokomotivom Plovdiv a Levski Sofia. V dueli 20. kola efbet Ligy musel nútene opustiť ihrisko v 63. minúte. V dvadsiatich jesenných ligových zápasoch nastrieľal šesť gólov a pridal k ním dve asistencie. Do Slovana Bratislava zamieril v januári tohto roka.

DK SFZ zároveň vyhovela žiadosti obrancu AS Trenčín Cola Desmonda Kpekawu. Mladý Angličan si mal pôvodne odpykať polročný dištanc za faul na michalovského útočníka Mateja Trusu, ktorému nedovoleným zákrokom zlomil nohu.

Posledný mesiac trestu mu však "disciplinárka" odpustila s tým, že do 31. decembra 2020 bude v skúšobnej dobe. Preto môže zasiahnuť už do víkendového duelu 19. kola, v ktorom sa Trenčanom opäť postavia do cesty futbalisti Michaloviec.