Harry a Meghan zatvárajú svoju kanceláriu v Buckinghamskom paláci

Britský princ Harry s manželkou Meghan zatvárajú kanceláriu, ktorú mali v Buckinghamskom paláci v Londýne, hlavnom sídle kráľovnej Alžbety II. O prácu tak príde 15 jej zamestnancov, informuje spravodajská televízia CNN.


Britské médiá rozhodnutie vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu zatvoriť kanceláriu v Buckinghamskom paláci interpretujú ako nevyhnutný krok. Harry a Meghan totiž v januári oznámili, že sa už nebudú zúčastňovať na oficiálnych podujatiach vyplývajúcich z ich postavenia a postupne chcú nadobudnúť finančnú nezávislosť. Pár sa následne aj so synom Archiem presťahoval do Kanady.

V dôsledku svojho rozhodnutia Harry a Meghan už nedisponujú titulom "kráľovská výsosť" a nie sú platení z verejných prostriedkov. Harrymu, ktorý je šiestym v poradí nástupníctva na britský trón, zostal titul princ a pár si ponechal tituly vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu. Dvojica chce žiť striedavo v Británii a Severnej Amerike.

Rozkaz kráľovnej: Meghan a Harry sa musia vrátiť späť do Británie!
Toto princ Harry a vojvodkyňa Meghan nečakali. Po pár týždňoch v Kanade dostali od kráľovnej rozkaz, aby sa vrátili do Veľkej Británie. Rozhodla sa snáď panovníčka, že ich prosbu nakoniec nevypočuje? Čítať ďalej
11 | 02 | 2020 | Žaneta Hurbanová