V akcii Prizma polície SR a ČR padlo 24 obvinení
12 | 02 | 2020 I TASR

Vďaka spolupráci slovenskej a českej polície obvinili v akcii Prizma 24 osôb z krátenia daní. Ide o prípady, keď mali personálne agentúry dodávať zamestnancov, väčšinou cudzincov, do výrobných podnikov v Českej republike. Polícia SR o tom informovala na sociálnej sieti.


"Aby sa majitelia týchto agentúr vyhli odvodu daní, mali vytvoriť rozsiahlu skupinu spoločností, ktoré skryto ovládali, a do nich mali dosadiť nastrčené osoby. Cez obchodné spoločnosti mali byť vytvorené fiktívne faktúry, ktoré mali byť vložené do účtovníctva personálnych agentúr s cieľom neodviesť štátu DPH a daň z príjmu," uviedla polícia s tým, že táto trestná činnosť mala fungovať dlhodobo.

Organizácia osôb bola podľa polície niekoľkostupňová, aby najnižšie články nepoznali organizátorov trestnej činnosti. "Bolo vykonaných 30 domových prehliadok a prehliadok iných priestorov, bolo zadržaných 23 osôb a obvinených bolo 19 fyzických a päť právnických osôb," dodala polícia. Škoda by mala presiahnuť 180 miliónov českých korún (vyše siedmich miliónov eur), avšak v ČR, ale aj v zahraničí došlo k zaisteniu majetku v hodnote približne 120 miliónov českých korún.

Na Orave padali stromy. Zranení nie sú.
Orkán Sabina vyčíňa po západnej Európe už aj u nás. V centre Dolného Kubína pri kostole Sv. Kataríny Alexandrijskej dnes ráno vietor vyvalil strom z premočenej pôdy. Čítať ďalej
12 | 02 | 2020 | Peter Paľonder