Sýrska armáda sa zameriava iba na teroristov, nie proti civilistom, uviedol hovorca Kremľa
12 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Sýrska armáda vedie útoky proti teroristom v provincii Idlib, nie proti civilistom, uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov po tom, ako Turecko pohrozilo Damasku vojenským útokom a obvinilo ho z ostreľovania ich vojakov. Informuje portál RT.


Turecko nedokázalo vyčistiť de-eskalačnú zónu od džihádistických skupín v provincii Idlib v Sýrii, a to aj napriek tomu, že to sľúbili v rámci dohody o prímerí z roku 2018, ktorú dosiahli Moskva a Ankara, povedal novinárom hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

"Tieto skupiny stále útočia na sýrske sily z Idlibu a tiež vykonávajú agresívne akcie proti našim lokálnym vojakom," dodal hovorca.

Erdogan obvinil sýrsku armádu z ostreľovania tureckých vojakov a bombardovania dedín. V stredu hrozil útokom na sýrske vládne sily v Idlibe, ak Sýria zraní turecké jednotky.

Hovorca Kremľa poprel, že Damask sa zámerne zameriava na kohokoľvek okrem militantov. "Útoky sýrskej armády v Idlibe sú útoky proti teroristom, nie proti civilistom," uviedol Peskov.

Pokiaľ ide o ostreľovanie tureckých síl, Moskva uviedla, že k takémuto incidentu došlo, pretože Ankara nedokázala náležite informovať sýrsku armádu o svojich pohyboch vojska.

Spoločnosť Boeing po takmer 60 rokoch zaznamenala mesiac bez jedinej objednávky
Americký letecký gigant Boeing minulý mesiac po prvýkrát za takmer 60 rokov nezískal žiadnu objednávku na nové lietadlá. Informuje portál CNBC. Čítať ďalej
12 | 02 | 2020 | Marek Molnár