Spoločnosť Boeing po takmer 60 rokoch zaznamenala mesiac bez jedinej objednávky
12 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Americký letecký gigant Boeing minulý mesiac po prvýkrát za takmer 60 rokov nezískal žiadnu objednávku na nové lietadlá. Informuje portál CNBC.


Jediné, čo spoločnosť Boeing v januári mala na práci, bolo spracovať 13 nedokončených objednávok, ktoré zahŕňali šesť lietadiel 787 Dreamliner, pár modelu 777, dve 767, ako aj tri lietadlá 737NG. Boeing nedodal v januári žiadne lietadlo modelu Max, nakoľko je stále zakázané po celom svete po dvoch smrteľných haváriách, pri ktorých zahynulo 346 ľudí.

Zatiaľ čo január je pre výrobcov lietadiel zvyčajne veľmi pomalý mesiac, európskemu rivalovi Airbus sa podarilo prijať až 274 objednávok, vrátane dvoch veľkých objednávok americkým leteckým spoločnostiam, a dodalo tiež 31 lietadiel.

Januárový nedostatok objednávok pre spoločnosť Boeing je veľmi nepríjemný, keďže spoločnosť v roku 2019 stratila 636 miliónov dolárov.

Začiatkom tohto roku spoločnosť Boeing zastavila výrobu nových lietadiel 737 MAX, pretože stále čaká na to, aby letecké regulačné orgány odstránili zákaz. Zákaz by sa mohol zrušiť v polovici roka a certifikačný let pre prúdové lietadlo sa očakáva do niekoľkých týždňov.

Trump sa „teší“ na cestu do Indie, pričom naznačil možnosť novej obchodnej dohody
Americký prezident Donald Trump navrhol, že by počas svojej nadchádzajúcej návštevy Indie mohol uzavrieť dlho očakávanú obchodnú dohodu, avšak obchodný pakt nie je ani zďaleka ukončený. Informuje portál The Times of India. Čítať ďalej
12 | 02 | 2020 | Marek Molnár