Ruské ministerstvo obrany vyhlásilo, že Turecko nedokázalo oddeliť „opozíciu“ od teroristov v Idlibe
12 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že neschopnosť Turecka oddeliť „opozíciu“ od teroristických skupín v sýrskom Idlibe je jedným z hlavných dôvodov pretrvávajúcej eskalácie napätia, ministerstvo tiež varuje Ankaru pred „nekoordinovanými“ činmi. Informuje portál RT.


Pokračujúce boje v sýrskom regióne Idlib boli vyvolané opakovanými útokmi „teroristických skupín“ vo vládne kontrolovaných častiach krajiny, informovala ruská armáda v utorok. Tieto neustále útoky - zdokumentované ruskými a tureckými vojskami umiestnenými v tejto oblasti - v konečnom dôsledku vyvolali útok sýrskej vlády proti militantom.

Sama Ankara je čiastočne zodpovedná za pokračujúce krviprelievanie, pretože nedokázala oddeliť takzvané skupiny „miernej opozície“ od medzinárodne uznávaných teroristov. Okrem toho sú turecké obvinenia, že sýrska vláda sa zámerne zameriava na civilistov v Idlibe, úplne nepravdivé.

Civilisti v Idlibe trpia iba preto, že ho teroristické skupiny používajú ako ľudský štít, aby sa pokúsili skryť pred „odvetnou paľbou vládnych jednotiek“.

Situácia sa ďalej zhoršuje „tokom zbraní a streliva do de-eskalačnej zóny cez turecko-sýrsku hranicu, ako aj stĺpmi tureckých obrnených vozidiel a vojsk vstupujúcich do sýrskej provincie Idlib“, uvádza sa vo vyhlásení.

V Idlibe zostáva kľúčovým cieľom pre Moskvu aj Ankaru odstrániť medzinárodne uznávané teroristické skupiny, ktoré sa usadili v regióne, ako aj zaistiť bezpečnosť a ochranu sýrskych civilistov. Avšak aby sa tento ciel dosiahol, Ankara by nemala konať jednostranne a „nekoordinovane“, uviedlo ruské ministerstvo obrany.

Podozrivý z bombového útoku v Bombaji, pri ktorom zomrelo viac než 150 ľudí, bol odsúdený na 5 rokov väzenia
Pakistanský súd v dvoch prípadoch financovania terorizmu odsúdil notoricky známeho vojenského veliteľa Hafíza Saeeda na trest odňatia slobody na 5 rokov. Tento muž je považovaný za vodcu teroristických útokov v Bombaji v roku 2008. Informuje portál... Čítať ďalej
12 | 02 | 2020 | Marek Molnár