Všetci 3 600 cestujúci dostali povolenie opustiť výletnú loď po negatívnom teste na prítomnosť koronavírusu
09 | 02 | 2020 I Marek Molnár

3 600 cestujúcich dostalo povolenie opustiť výletnú loď, ktorá bola v karanténe dlhšie ako štyri dni v Hongkongu, potom, čo testy na prítomnosť koronavírusu na lodi ukázali negatívne výsledky, uviedli zdravotnícki úradníci. Informuje portál RT.


Výletná loď World Dream bola umiestnená do karantény po zistení, že posádka mohla pri predchádzajúcej plavbe prísť do kontaktu s ôsmimi cestujúcimi, ktorí boli infikovaní koronavírusom.

Následné testy ukázali, že personál v sebe nemal smrtiaci vírus. V dôsledku toho bolo všetkým 3 600 cestujúcim povolené opustiť loď. Výletná loď bola v karanténe dlhšie ako štyri dni.

„Všetky vzorky odobraté členom posádky testované na koronavírus boli negatívne, preto sú všetky opatrenia týkajúce sa karantény zdravia dokončené,“ uvádza sa v prehlásení Ministerstva zdravotníctva.

Loď World Dream začala plavbu k Taiwanu 2. februára, ale taiwanské úrady ju odvrátili potom, čo sa zistilo, že posádka mohla pri predchádzajúcej plavbe prísť do kontaktu s infikovanými.

Členovia posádky, u ktorých existuje podozrenie, že by prišli do styku s predchádzajúcimi infikovanými cestujúcimi, sú negatívni na prítomnosť koronavírusu, takže zvyšok cestujúcich je v bezpečí. V konečnom výsledku to znamená, že okolo 3 600 ľudí, ktorí boli donútení ostať v karanténe po dobu dlhšiu ako štyri dni, môžu teraz opustiť loď.

Objav v „horľavom ľade“ ponúka „vzrušujúcu stopu“ k potenciálnemu mimozemskému životu
Vedci objavili existenciu života uzavretého v malých bublinách vo vrstvách „horľavého ľadu“, pričom ide o potenciálny prielom, ktorý by mohol odhaliť ako funguje život na iných planétach. Informuje portál Space. Čítať ďalej
09 | 02 | 2020 | Marek Molnár