Škótsky minister odstúpil z funkcie kvôli online flirtovaniu s maloletým chlapcom
06 | 02 | 2020 I TASR

Škótsky minister financií Derek Mackay vo štvrtok odstúpil z funkcie. Dôvodom sú obvinenia, že na sociálnych sieťach flirtoval s neplnoletým chlapcom. Informovala o tom stanica Sky News.


Po tom, čo britské médiá uviedli, že minister 16-ročnému chlapcovi poslal stovky správ, Mackay priznal, že "sa správal hlúpo" a prevzal za svoje konanie plnú zodpovednosť. "Bezvýhradne sa ospravedlňujem zainteresovanej osobe, ako aj jej rodine," povedal.

Podľa denníka The Scottish Sun poslal tento politik Škótskej národnej strany (SNP) nemenovanému tínedžerovi od minulého leta približne 270 správ, po tom, ako si ho pridal za priateľa na Facebooku a Instagrame. Okrem iného mu napísal, že je "zlatý" a pozval ho na zápas rugby.

Mackay (42), ktorý je otcom dvoch detí, bol považovaný za možného nástupcu premiérky Nicoly Sturgeonovej. Demisiu podal niekoľko hodín pred tým, ako mal zverejniť rozpočet škótskej regionálnej vlády na ďalší finančný rok.

Huawei žaluje spoločnosť Verizon, za neoprávnené použitia patentov
Čínska spoločnosť Huawei Technologies začala súdne konanie proti spoločnosti Verizon Communications Inc, nakoľko americký gigant údajne použil 12 patentov, patriacim Huaweiu bez povolenia. Čítať ďalej
06 | 02 | 2020 | Timotej Dudka