Hasiči mali pre silný vietor v uplynulých hodinách 165 výjazdov
06 | 02 | 2020 I TASR

Hasiči pokračovali v stredu (5. 2.) i v noci na štvrtok v odstraňovaní následkov silného vetra, ktorý bol v uplynulých dňoch na Slovensku.


Nárast výjazdov zaznamenali predovšetkým v Košickom kraji, kde za posledných 24 hodín zasahovali 46-krát. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

V Trenčianskom a Banskobystrickom kraji boli hasiči vyslaní k 25 udalostiam, v Prešovskom kraji mali 17 výjazdov. Hasiči v Nitrianskom a Trnavskom kraji pomáhali 14-krát. Pokojnejšia situácia bola v Žilinskom a Bratislavskom kraji, kde bolo potrebné odstraňovať následky počasia 13 a 11-krát.

"Počet výjazdov hasičov k udalostiam takéhoto charakteru sa vyšplhal na 165. V teréne pomáhalo 374 profesionálnych hasičov a 43 dobrovoľných hasičov so 154 kusmi hasičskej techniky," spresnila Farkasová.

Išlo predovšetkým o odstraňovanie spadnutých stromov z cestných komunikácií, ktoré ohrozovali premávku, odstraňovanie stromov zo zaparkovaných vozidiel a elektrických vedení. Taktiež zabezpečenie plechových krytín odtrhnutých zo striech.