"U viacerých obžalovaných v kauze Kuciak sú splnené podmienky na doživotný trest", tvrdí Lipšic
04 | 02 | 2020 I TASR

U viacerých obžalovaných v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka sú splnené podmienky na udelenie doživotného trestu odňatia slobody. Po výsluchu znalcov pred senátom Špecializovaného trestného súdu to skonštatoval splnomocnenec manželov Kuciakovcov Daniel Lipšic.


Ozrejmil, že na udelenie doživotného trestu musí byť splnených viacero podmienok. „Jednou z nich je, že nie je nádej, aby došlo k náprave obžalovaného trestom kratšieho trvania,“ uviedol. Vysvetlil, že jedným z podkladov takéhoto záveru sú práve posudky z oblasti psychológie a psychiatrie. Lipšic dal preto ešte na predbežnom prejednaní obžaloby návrh na dodatočný znalecký posudok aj u obžalovaného Mariana K., ktorý sa nechcel nechať vyšetriť psychológom Antonom Heretikom. Súd o návrhu zatiaľ nerozhodol.

Utorkové výsluchy Heretika a psychiatričky Andrey Heretikovej boli vykonávané v neprítomnosti verejnosti. Súd ju vylúčil na žiadosť obžalovanej Aleny Zs. Zatiaľ sa čítali a kládli otázky iba k jej posudkom.

MADONNA ŠOKUJE CELÝ SVET! Počas koncertu stratila všetky zábrany!
Madonna sa očividne neštíti žiadnej téme. Opäť to dokázala v počas svojho koncertu, kde sa zverila so svojimi intímnymi skúsenosťami. Čítať ďalej
04 | 02 | 2020 | Žaneta Hurbanová


Z obžaloby, ktorú majú médiá k dispozícii, vyplýva, že jej duševný stav nemal vplyv na jej ovládacie a rozpoznávacie schopnosti. Tohto záveru sa podľa Lipšica znalci pridržali aj počas svojich výpovedí. Bližšie médiá nemohol informovať vzhľadom na rozhodnutie o vylúčení verejnosti.

Po prečítaní komunikácie Mariana K. cez aplikáciu Threema Lipšic zvažuje, že navrhne súdu, aby psychiatri a psychológovia dopracovali jeho znalecký posudok, ako aj Aleny Zs.

V popoludňajších hodinách vypovedajú pred senátom znalci z odboru medicíny, hovoria o pitve a obhliadke tiel zavraždených Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Prilepšia si o milióny eur! Čo budú robiť politici s našimi peniazmi?
Otázka je, na čo politici peniaze naozaj použijú. Čítať ďalej
04 | 02 | 2020 | redakcia


Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača. Z vraždy novinára a jeho snúbenice sú obžalovaní Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz. a Miroslav M. Marian K. si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

K vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je už za ňu právoplatne odsúdený. K samotnej streľbe sa priznal Miroslav M., v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Marian K., sprostredkovateľka Alena Zs. a jeden z vykonávateľov Tomáš Sz. naďalej trvajú na svojej nevine.

Niektorí z vedcov tvrdia, že koronavírus je biologickou zbraňou! Našli v ňom stopy HIV
V koronavíruse objavili stopy HIV. Podľa vedcov sa do neho mohli dostať aj zámerne. Vďaka vkladu zložky HIV sa tak pôvodný zvierací vírus stal pre ľudí nákazlivý a smrteľný. Štúdiu publikoval vedecký portál bioRxiv. Čítať ďalej
04 | 02 | 2020 | Imrich Kovačič / Redakcia HD