Výbuch luxusného Mercedesu vystrašil celú Sereď
03 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová
Explóziu, ktorú bolo počuť naprieč celým mestom, zažili obyvatelia Serede. Spôsobil ju výbuch luxusného auta pred jednou z bytoviek na Cukrovarskej ulici. Informáciu priniesol portál SereďOnline.

K zásahu boli privolaní hasiči HaZZ zo Serede s dvomi vozidlami, policajnými zložkami a pyrotechnikom. Všetko nasvedčovalo tomu, že pod výbuch sa podpísala pripravená nálož. Polícia vyčíslila vzniknutú škodu na motorovom vozidle Mercedes, bielej farby, na  zhruba 40 000 eur.

Auto stálo pred 12 poschodovou bytovkou, kde iba pred niekoľkými dňami bola vykonaná policajná razia. Podľa informácií TV JOJ je toto luxusné vozidlo v evidencii vedené na matku zadržaného Rolanda V., ktorého pred troma dňami odviedli príslušníci Národnej kriminálnej agentúry.

Silná explózia značne poškodila aj dva balkóny a ďalšie vozidlo, ktoré parkovalo vedľa výbuchu. „Na základe predbežných výsledkov expertov nešlo o nástražný výbušný systém, ale o pyrotechniku," potvrdila krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Cestujúci začal strieľať v autobuse, zranil 6 ľudí
V autobuse Greyhound, ktorý mal trasu z Los Angeles do oblasti San Francisco, sa v pondelok strieľalo. Strelec začal strieľať vo vnútri autobusu, pričom vážne zranil šesť ľudí. Informuje portál CNN. Čítať ďalej
03 | 02 | 2020 | Marek Molnár