Tunel Višňové láka Strabag aj Váhostav
03 | 02 | 2020 I redakcia, HN, SITA

S podpísaním zmluvy počítajú diaľničiari do konca roka.


Tunel Višňové, ktorý by mal výrazne pomôcť v budovaní diaľničnej cestnej siete, je zasa o kúsok bližšie k realite. Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) vyhlásila tender na dostavbu úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala s tunelom Višňové. Hospodárske noviny preto oslovili významných hráčov v segmente stavebníctva, či majú o dostavbu tunela záujem. Z vyjadrení spoločnosti Strabag a Váhostav vyplýva, že by sa dostavby zúčastnili.

„Áno, o účasť v súťaži na výstavbu tohto projektu sa budeme zaujímať. Najskôr si budeme musieť naštudovať podklady, aby sme sa oboznámili s konkrétnymi podmienkami súťaže,“ povedala pre HN hovorkyňa Strabagu Edita Novotná.

 

MIMORIADNE: Danko bol vypovedať na polícii v kauze plagiátorstva
Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) bol vypovedať na polícii v súvislosti so svojou rigoróznou prácou spred dvadsiatich rokov. Vec s podozrením na plagiát má na starosti bystrická kriminálka. Informáciu priniesol Denník N. Čítať ďalej
03 | 02 | 2020 | Slávka Cigáňová


Váhostav odkázal, že pravidelne sleduje aktuálne ponuky investorov a do súťaží sa aj zapája. Firma sa zúčastnila aj na trhových konzultáciách. „Po dôkladnom preštudovaní všetkých podkladov zo súťaže sa spoločnosť rozhodne, či svoju ponuku na dostavbu daného úseku predloží,“ povedal mediálny zástupca spoločnosti Tomáš Halán.

Verejné obstarávanie bude mať podobu súťažného dialógu, keďže ide o rozostavané dielo bez dokončenej projektovej dokumentácie, so zámerom čo najrýchlejšieho ukončenia súťaže ako aj samotnej stavby. NDS bude viesť súťažný dialóg najmenej so štyrmi uchádzačmi, ktorých vyberie podľa eliminačných kritérií po splnení podmienok účasti. Zo všetkých prihlásených do súťaže vyberie do súťažného dialógu tých najlepších.

VIDEO: Horda kobyliek zatienila oblohu v Saudskej Arábii a v Jemene
Obyvatelia Saudskej Arábie a Jemenu čelia roju kobyliek, ktorých je zhruba 360 miliárd. Aby toho nebolo málo, čoskoro má doletieť ešte väčší roj. Informuje portál RT. Čítať ďalej
03 | 02 | 2020 | Marek Molnár


Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) vyhlásila tender na dostavbu úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala s tunelom Višňové. Predpokladaná hodnota stavebných prác dosahuje 260,9 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH), budúci zhotoviteľ by ich mal uskutočniť za tri roky. Víťaz súťaže dokončí tunel Višňové a vonkajšiu trasu diaľnice vrátane mostov, vozovky, ako aj oporných a zárubných múrov.

NDS plánuje ukončiť súťaž a podpísať zmluvu o dielo do konca tohto roka. Diaľničný úsek v dĺžke 13,5 kilometra, z toho tunel Višňové 7,5 km, by chcela odovzdať do užívania motoristom najneskôr do konca roka 2023. To je podmienka, aby na dokončenie diaľnice pri Žiline mohli byť využité peniaze Európskej únie.

Výbuch luxusného Mercedesu vystrašil celú Sereď
03 | 02 | 2020 | Slávka Cigáňová