Národná diaľničná spoločnosť uzatvorila dohodu na nákup značiek, zaplatí za ne maximálne sedem miliónov eur
03 | 02 | 2020 I SITA

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) uzatvorila rámcovú dohodu na dodávku a montáž nových dopravných značiek a demontáž tých existujúcich. Plánuje za to zaplatiť maximálne sedem miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Zákazku na štyri roky zadala spoločnosti HAKOM, s. r. o., z Martina na základe verejnej súťaže. Informovala o tom v pondelok NDS v tlačovej správe s tým, že rozhodujúcim kritériom v súťaži bola najnižšia cena. Dôvodom vyhlásenia súťaže bolo ukončenie predchádzajúcej rámcovej dohody.


"Rámcová dohoda pokrýva aktualizáciu dopravného značenia na diaľniciach a rýchlostných cestách a cestách v správe NDS v zmysle platných noriem technických predpisov, výmenu dopravných značiek, ktoré stratili svoju funkčnosť z dôvodu poškodenia, respektíve koncom životnosti dopravnej značky," uviedla hovorkyňa NDS Michaela Michalová. Súčasťou zákazky je aj dodávka a osadenie dopravných značiek podľa projektových dokumentácií schválených Ministerstvom dopravy a výstavby SR. "Rámcová dohoda nemusí byť vyčerpaná v plnom rozsahu finančného limitu 7 miliónov eur. Rámcová dohoda zanikne uplynutím doby jej trvania alebo vyčerpaním sumy určenej na plnenie tejto rámcovej dohody," dodala Michalová.

Spoločnosť HAKOM predložila vo verejnej súťaži na dodávku zvislých dopravných značiek najnižšiu cenu v elektronickej aukcii (6,92 mil. eur bez DPH). Vyplýva to z výsledku verejnej súťaže vyhlásenej vlani v máji, predpokladaná cena zákazky predstavovala 7 mil. eur bez DPH. Jediným kritériom na vyhodnotenie ponúk podľa údajov vo Vestníku verejného obstarávania bola najnižšia cena. Druhú ponuku v tendri podľa údajov o výsledku súťaže vo Vestníku verejného obstarávania predložila spoločnosť TRIS, spol. s r. o., Košice, a to vo výške 6,94 mil. eur bez DPH.