Kočner má nového správcu svojho majetku
02 | 02 | 2020 I redakcia

Marian Kočner potreboval niekoho, kto sa mu začne starať o majetok, pokým je väzobne stíhaný.


Kočnerove chápadlá siahajú až do Čiech. Za správcu svojich obrovských majetkov si vybral  mafiána I. Hricika. Urobil z neho narýchlo konateľa svojej najväčšej firmy, správcu hotelov, bytov v Bratislave či horských apartmánov, píšu Hospodárske noviny.


Ivo Hricik bol podľa slovenských súdov členom českého mafiánskeho gangu Radovana Krejčířa. Ivo Hricik sa síce narodil v Humennom, ale dlhé roky žil v Česku.


Podľa rozsudku Mestského súdu v Prahe, ktorý má MF DNES k dispozícii, Hricik v skutočnosti zabezpečoval pre Krejčířa rôzne zmluvy a dokumenty alebo napríklad zariadil falšovanie a vytlačenie bankoviek. Išlo o viac ako 349-tisíc bankoviek v hodnote tisíc švajčiarskych frankov alebo dvadsaťdvatisíc českých päťitisícovek.


Kočner po vražde Kuciaka kalkuloval a kombinoval tak, až sa prerátal. Legenda o jednom gaunerovi končí
Po minuloročnej vražde novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa podozrenie oberalo dvoma smermi - na taliansku mafiu, o ktorej písal Kuciak ako poslednej, a na Mariana Kočnera, ktorý sa mu pol roka predtým vyhrážal cez telefón. Čítať ďalej
24 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Súd následne viacero ľudí potrestal za účasť na mafiánskej skupine, Hricika potom ešte za falšovanie peňazí. Na konci minulého roka dostal trojročný trest väzenia s päťročnou podmienkou, pretože nebol dovtedy trestaný. Hricik sa neúspešne odvolal, teraz podal dovolanie na Najvyšší súd.

Jeho šéf Radovan Krejčíř utiekol v roku 2005 pri domovej prehliadke jeho vily z Česka na Seychely a odtiaľ následne do Juhoafrickej republiky, kde si teraz odpykáva tridsaťpäťročný trest väzenia za obchodovanie s drogami, únos či vraždu.

Marian Kočner je väzobne stíhaný v kauze zmenky TV Markíza. Okrem toho je obvinený v kauze vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky.

Ľudí sledujú drony, ak nemajú rúšku, „hrešia“ ich
Na svete je aktuálne už viac ako 12-tisíc prípadov koronoavírusu, epidémia postupuje ďalej. V snahe zabrániť jej šíreniu sa ľuďom v Číne prihovárajú aj drony. Čítať ďalej
01 | 02 | 2020 | Natália Sollárová