Spoločnosť Apple uzavrela všetky obchody v Číne kvôli obavám z koronavírusu
01 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Spoločnosť Apple dočasne uzatvorila do 10. februára všetky svoje maloobchodné predajne a kancelárie v celej Číne, v rámci preventívnych opatrení z vypuknutia smrteľného koronavírusu. Informuje portál RT.


Opatrenie nadobudlo účinnosť v sobotu, ale podľa ich oficiálnej webovej stránky, niektoré obchody boli aj napriek tomu v ten deň ešte otvorené. Od nedele budú všetky obchody zatvorené do polnoci 9. februára. Internetový obchod v Číne však zostáva stále otvorený.

Niektoré obchody boli uzavreté už začiatkom tohto týždňa, vrátane obchodov v mestách ako Čching-tao, Fuzhou, či Nanking. Apple tiež obmedzil cestovanie svojim zamestnancov do tejto krajiny, zatiaľ čo iné globálne spoločnosti, ako Facebook a JP Morgan, urobili to isté.

Kľúčový dodávateľ spoločnosti Apple, spoločnosť Foxconn so sídlom v Číne, uviedla, že obchod bude aj napriek výskytu vírusu fungovať normálne. Spoločnosť všetkých ubezpečila, že má zavedené opatrenia na „zabezpečenie toho, aby sa mohli naďalej plniť všetky globálne výrobné záväzky“.

Čína v piatok v najnovšej bilancii oznámila, že na jej území sa dosiaľ vyskytlo 9692 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom 2019-nCoV, pričom počet úmrtí sa výrazne zvýšil na 213. Nákaza sa tiež rozšírila do viac ako 20 krajín sveta.

USA vyhlásili stav zdravotnej núdze! SItuácia je vážna
Spojené štáty vyhlásili v piatok stav zdravotnej núdze. Urobili tak v súvislosti s nákazou spôsobenou novým koronavírusom 2019-nCoV, ktorý sa do viacerých krajín rozšíril z Číny. Čítať ďalej
01 | 02 | 2020 | Žaneta Hurbanová