Stiahli obvinenia z vraždy proti 3 moskovským sestrám, ktoré zabili násilnického otca.
31 | 01 | 2020 I Dominik Simon

V prípade, ktorý šokoval Rusov, tri khachatúrske sestry sa priznali, že zabili svojho otca po tom, ako ich podrobil duševnému, sexuálnemu a fyzickému zneužívaniu trvajúcemu roky. Informuje RT.


Čelili obvineniam z premyslenej vraždy, ale ich právnik teraz hovorí, že kancelária ruského generálneho prokurátora nariadila vyšetrovateľom, aby upustili od tohto obvinenia, a namiesto toho preklasifikovali zabitie ako zákonnú sebaobranu. Právnik Aleksey Parshin pre tlačovú agentúru TASS uviedol, že úradníci odmietli podporiť prípad vyšetrovacieho výboru proti sestrám. Parshin uviedol, že sestry reagovali na „protizákonné útoky svojho otca, ktoré predstavovali skutočné nebezpečenstvo pre ich život a zdravie“, a že generálny prokurátor ich konanie považoval za „v zákonných medziach nevyhnutnej sebaobrany, ktorá trestné stíhanie ukončuje. “

27. júla 2018 bolo v dome na Altufevskoye Shosse v Moskve nájdené telo Michaila Khachaturiana s niekoľkými bodnými ranami. Khachaturianove tri dospievajúce dcéry - Krestina, Angelina a Maria - boli zatknuté pre podozrenie z vraždy svojho otca. Prípad proti khachaturským sestrám vstúpil do povedomia verejnosti v júni 2019, keď obhajcovia práv sestier uviedli, že zabili svojho otca po rokoch fyzického a sexuálneho zneužívania. Tieto odhalenia spôsobili verejné pobúrenie nad týmto prípadom, ktoré viedlo k verejným protestom v mnohých veľkých mestách z podporu známych celebrít, ako napríklad novinár a bývalý prezidentský kandidát Ksenia Sobchak. Niektorí ľudia však považujú sestry za vrahov.

Ruský vyšetrovací výbor v decembri 2019 napriek výzvam na zhovievavosť oznámil, že sestry budú obvinené z premyslenej vraždy a budú čeliť až 20 rokom väzenia. Po tom, čo obvinenia stiahli, khachatúrske sestry by mohli byť čoskoro na slobode.

PRAHA: Kvôli smrti človeka pod kolesami metra na pražskom Andělu obvinila polícia dvoch ľudí
Pražská polícia v súvislosti so štvrtkovým pádom človeka pod metro zadržala a obvinila dvoch ľudí. Uviedol to hovorca Jan Rybanský s tým, že vzhľadom na vek vyšetrovaných nebude polícia poskytovať ďalšie informácie píše... Čítať ďalej
24 | 01 | 2020 | Dominik Simon