MIMORIADNE: Boli potvrdené prvé dva prípady koronavírusu vo Veľkej Británii
31 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Spojené kráľovstvo potvrdilo prvé dva prípady koronavírusu. Pacienti sú členmi tej istej rodiny a podľa vyhlásenia vydaného zdravotníckym úradníkom sa osoby dôsledne monitorujú.Informuje o tom portál RT.


Dvaja pacienti vo Veľkej Británii dostávajú „špeciálnu starostlivosť“, uviedol hlavný lekár organizácie NHS profesor Chris Whitty. Zdôraznil tiež, že v Spojenom kráľovstve sú zavedené „obrovské opatrenia na kontrolu infekcie“, ktoré reagujú na smrtiaci vírus.

Zdravotná organizácia NHS je mimoriadne dobre pripravená a my už rýchlo pracujeme na identifikácii akýchkoľvek kontaktov, s ktorými prišli pacienti do styku, aby sme zabránili ďalšiemu šíreniu.

Whitty dodal, že Spojené kráľovstvo úzko spolupracuje s WHO s cieľom zabezpečiť, aby bola krajina „pripravená na všetky udalosti“ v súvislosti s vírusovou krízou.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vo štvrtok vyhlásila, že epidémia predstavuje globálnu zdravotnú núdzovú situáciu.

MIMORIADNE: WHO vyhlásilo celosvetovú zdravotnú pohotovosť, pre šíriaci sa koronavírus
Medzinárodná zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlásila celosvetovú zdravotnú pohotovosť, pre šíriaci sa koronavírus. Čítať ďalej
30 | 01 | 2020 | Imrich Kovačič