Väčšina Maďarov by zakázala činnosť proimigračných organizácií
30 | 01 | 2020 I Karolína Kristínová

Podľa prieskumu maďarskej Nadácie Századvég väčšina opýtaných respondentov (61 percent) by zakázala činnosť proimigračných strán. Píše magyarnemzet.hu


Podľa prieskumu je celkové vnímanie mimovládnych organizácií, ktoré propagujú nelegálnu migráciu, negatívne: viac ako polovica (59%) respondentov považuje ich činnosti za škodlivé a iba 30% ich považuje za užitočné.


Prevažná väčšina maďarských voličov naďalej považuje boj proti prevádzačstvu za kľúčový: 70% opýtaných uviedlo, že vláda by mala voči prevádzačom  prijať rozhodnejšie opatrenia, zatiaľ čo 26 percent sa domnieva, že by sa malo zachovať.


"Maďari neočakávajú, že organizácie podporujúce pašovanie ľudí vyriešia migračnú krízu,“ uvádza nadácia.


Štúdia tiež ukazuje, že existuje všeobecná spoločenská zhoda o potrebe tranzitných zón: 86% respondentov tvrdí, že sú nevyhnutné pre bezpečnosť krajiny, pričom iba 10% podporuje ich odstránenie.


Na základe toho možno dospieť k záveru, že väčšina maďarských voličov nesúhlasí s aktivitami mimovládnych organizácií pridružených k Györgyovi Sorosovi, ktoré môžu byť zamerané na oslabenie ochrany maďarských hraníc a podporu nelegálnej migrácie,“ napísali v zhrnutí.


Najdlhší „narkotunel“ nájdený na hranici medzi USA a Mexikom
Tunel sa ťahá viac ako 1,3 kilometra pod hraničnou stenou medzi USA a Mexikom a je vybavený výťahom. „Nikdy sme si skutočne nemysleli, že majú odvahu, aby zašli tak ďaleko,“ uviedol jeden americký predstaviteľ. Informuje DW. Čítať ďalej
30 | 01 | 2020 | Dominik Simon