Shiffrinová šetrí sily, vynechá Soči
30 | 01 | 2020 I Dušan Guman

Fenomenálna Američanka Mikaela Shiffrinová sa rozhodla vynechať blížiace sa podujatie Svetového pohára v Rusku. Oficiálnym dôvodom je úmysel šetriť sily. Na zjazdovkách na víkend zároveň predpovedajú dážď. Najbližšie preteky Svetového pohára budú bez Mikaely Shiffrinovej. Píšu o tom Aktuality.sk



Američanka má náskok, do dažďa sa jej nechce

Američanka, ktorá vedie vo Svetovom pohári v alpskom lyžovaní pred Taliankou Brignoneovou a Slovenskou Petru Vlhovou, vynechá víkendové podujatie v ruskom stredisku Rosa Chutor neďaleko Soči. Na tratiach, ktoré boli v prevádzke aj počas olympiády, budú na programe zjazd a super G. V lokalite však podľa predpovede hrozí daždivé počasie.


Podľa oficiálneho stanoviska lyžiarskej federácie USA si chce americký supertalent oddýchnuť a absolvuje iba tréningový blok. V posledných pretekoch v bulharskom Bansku vyhrala Shiffrinová super G i zjazd a v ďalšom zjazde skončila štvrtá. Seriál vedie suverénne s 1225 bodmi.



Pauzuje aj Vlhová

Pár voľných dní vo svojom súťažnom programe privítala aj naša lyžiarska ženská hviezda Petra Vlhová. Po šiestom a jedenástom mieste v zjazde obsadila v Bulharsku šieste miesto aj v superobrovskom slalome. Vlhová sa najbližšie predstaví naisto až v obrovskom slalome 15. februára v slovinskom Maribore. O deň nato v rovnakej destinácii absolvuje slalom.


Mužský slalom skoro vyhrala žena v plavkách
V minulosti to bola guľovačka Henrika Kristoffersena, teraz poradím zamiešala žena v plavkách. Utorkový mužský slalom skomplikovala pôvabná narušiteľka. Do cieľa mužského slalomu prišla aj jedna žena. Mala len plavky a priebežne... Čítať ďalej
30 | 01 | 2020 | Dušan Guman