Protestujem proti tomuto systému. Útočník s nožmi chcel vniknúť do Snemovňe
30 | 01 | 2020 I Dominik Simon

Príslušníci policajnej ochrannej služby zažili vo štvrtok dopoludnia hektické chvíle. Do budovy Snemovňe, kde práve prebieha schôdza dolnej komory, sa pokúsil vniknúť muž ozbrojený dvoma nožmi a teleskopickým obuškom a zaútočil na jedného z prítomných strážcov zákona. Informuje portál novinky.cz .


Vďaka zákroku policajtov sa podarilo páchateľa spacifikovať a následne bol prevezený na policajnú stanicu na výsluch. "Protestujem proti tomuto systému," povedal, keď ho policajti odvádzali do auta. Informáciu Právu potvrdil šéf dolnej komory Radek Vondráček (ANO), ktorý zákrok policajtov oceňuje.

Hovorkyňa policajného prezídia Lenka Sikorová odkázala, aby sa médiá z dotazmi obrátili na twitter účet polície. Tam policajti uviedli, že zadržali 31ročného muža, ktorý sa dožadoval vstupu do Snemovňe.

"S nožom v ruke ohrozoval policajta. Muž bol zadržaný, prevezený na policajnú stanicu na vykonanie ďalších úkonov. Pri incidente nebol nikto zranený, "uviedla polícia.



Do priestoru Snemovňe by sa však zrejme nedostal, pretože by musel prejsť prísnou bezpečnostnou previerkou, kedy by policajti odhalili vďaka detekčným rámom a prístrojom prípadné nebezpečné predmety. Prehliadkou musí prejsť každý návštevník aj hosť Snemovňe.

"Zisťujeme motív jednania útočníka, ktorý chcel vstúpiť vstupom pre verejnosť. Muž sa mal podľa predbežnej právnej kvalifikácie dopustiť trestného činu násilia proti úradnej osobe, za čo mu hrozí trest odňatia slobody až na štyri roky, "doplnila polícia. Podľa informácií agentúry Aktu mal muž na ženu pri röntgene vytiahnuť nôž, ktorý mal v batohu. Druhý nôž vytiahol na výzvu policajta, ktorý požadoval vysvetlenie, prečo má pri sebe zbraň.

Počas incidentu bola vnútri budovy trieda základnej školy na exkurzii, ochranná služba bezprostredne po incidente uzavrela Snemovňu pre verejnosť. Ďalšia trieda už sa dovnútra nedostala.

PRAHA: Kvôli smrti človeka pod kolesami metra na pražskom Andělu obvinila polícia dvoch ľudí
Pražská polícia v súvislosti so štvrtkovým pádom človeka pod metro zadržala a obvinila dvoch ľudí. Uviedol to hovorca Jan Rybanský s tým, že vzhľadom na vek vyšetrovaných nebude polícia poskytovať ďalšie informácie píše... Čítať ďalej
24 | 01 | 2020 | Dominik Simon