Izraelčanka odsúdená v Rusku za pašovanie drog požiadala Putina o milosť
26 | 01 | 2020 I TASR

Mladá Izraelčanka Naama Issacharová, odsúdená v Rusku za držanie a pašovanie drog na 7,5 roka väzenia, v nedeľu oficiálne požiadala ruského prezidenta Vladimira Putina o udelenie milosti. Informoval o tom denník Jerusalem Post s odvolaním sa na vyhlásenie jej obhajoby.


Denník pripomína, že Issacharovej matka sa pred niekoľkými dňami stretla s Putinom počas jeho návštevy  Izraela. Šéf Kremľa jej povedal, že "všetko bude v poriadku" a jej dcéra sa vráti domov, neuviedol však kedy.

Issacharovú, Izraelčanku s americkým občianstvom, zadržali 9. apríla 2019 v tranzitnej zóne moskovského letiska Šeremetievo, keď sa vracala z Naí Dillí do Tel Avivu. V batohu, ku ktorému v tejto časti letiska ani nemala prístup, sa našlo 9,6 gramu hašiša.

Súd v meste Chimki pri Moskve túto 25-ročnú ženu v októbri odsúdil na 7,5 roka väzenia, keď ju uznal za vinnú z pašovania drog a ich prechovávania.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov uviedol, že prezidentskú milosť pre Issacharovú nie je možné udeliť bez toho, aby o ňu najprv formálne nepožiadala. O udelenie milosti požiadal Putina aj izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

Trumpov mierový plán pre Blízky východ bude "historický", tvrdí Netanjahu
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu očakáva, že mierový plán amerického prezidenta Donalda Trumpa na riešenie izraelsko-palestínskeho konfliktu bude "historický". K záležitosti sa vyjadril v sobotu pred cestou do Washingtonu, píše agentúra... Čítať ďalej
26 | 01 | 2020 | TASR