Podľa Orbána sa musíme vzoprieť tlaku pseudoliberalizmu
25 | 01 | 2020 I Karolína Kristínová

Kresťansko-demokratické strany majú dobrú šancu vytvoriť spoluprácu s umiernenými moslimskými stranami, pretože obom záleží na svojej identite, uviedol predseda maďarskej vlády Viktor Orbán vo štvrtok v indonézskej provincii Jogjakarta na schôdzke vedenia medzinárodného združenia strán pravého stredu- Internacionály demokratického stredu (IDC/CDI). Orbán je v súčasnosti jedným z podpredsedov IDC, ktorá vznikla v roku 1961.


"Otázkou je, aká bude budúcnosť kresťanstva a islamu. Či tieto kultúry dokážu existovať vedľa seba tak, ako tomu bolo dávnejšie. Zachovanie národnej a kresťanskej identity je náročnou úlohou v Európe, pretože sa na nás takzvané progresívne liberálne politické sily snažia vyvíjať tlak. Naša identita je pre nás najdôležitejšia, a trváme na našej národnej a náboženskej identite," povedal Viktor Orbán.


„Takzvaní medzinárodní liberálni myslitelia hlavného prúdu a ich médiá sa snažia presvedčiť nás, moderných ľudí 21. storočia, že ak chceme dosiahnuť mier a slobodu, musíme sa zbaviť svojej identity. Tento spôsob myslenia sa nám však nepáči. Kresťania aj moslimovia trvajú na svojej identite, a to nás spája. Musíme nájsť spôsob, ako si zachovať identitu a musíme sa vzoprieť tlaku týchto pseudoliberálov,“ konštatoval predseda maďarskej vlády.


Nemecko: Merkelová suhlasí s Tureckou utečeneckou iniciatívou v Sýrii
Nemecká kancelárka oznámila zámer vlády poskytnúť finančné prostriedky na „túto humanitárnu akciu“. Vedúci predstaviteľ Turecka navrhol vybudovať prístrešky pre utečencov vysídlených bojom v sýrskej provincii Idlib. Informuje... Čítať ďalej
24 | 01 | 2020 | Dominik Simon