38 pacientov infikovaných koronavírusom v Číne bolo vyliečených
25 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Sobota priniesla niekoľko dobrých správ z Číny, kde prebieha celonárodný boj proti koronavírusu. Niekoľko desiatok pacientov bolo vyliečených. Informuje o tom portál RT.


38 ľudí sa zotavuje z koronavírusu, informovali v sobotu čínske médiá. Sľubné správy prichádzajú po tom, čo počet obetí z epidémie stúpol na 41, pričom počet nakazených ľudí sa blíži k 1 300.

V meste Wu-chan, epicentre koronavírusu, musia stovky lekárov a zdravotníckych pracovníkov pracovať nepretržite, pričom musia nosiť ochranné obleky Hazmat, chirurgické masky či ochranné okuliare.



Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) medzitým opísala nový koronavírus v Číne za „mimoriadnu situáciu“, ale neoznačila ho za globálnu hrozbu. Vedúci organizácie Tedros Adhanom Ghebreyesus však uviedol, že „sa ním ešte môže stať“.

Koronavírusy sú veľkou skupinou vírusov – niektoré spôsobujú ochorenia u ľudí, kým iné infikujú zvieratá, vrátanie tiav, mačiek či netopierov. Vo výnimočných prípadoch sa môžu koronavírusy u zvieracích hostiteľov vyvinúť na infekciu prenosnú na človeka. Toto bol prípad SARS a MERS variantov vírusu a zdá sa, že v prípade novej nákazy to bude rovnako.


VIDEO: Masívna explózia vo výrobnom závode zatriasla budovami a mala za následok smrť 2 obyvateľov
Masívna explózia vo výrobnom závode v texaskom meste Houston zatriasla blízkymi domovmi, rozbila okná a mala za následok smrť dvoch obyvateľov. Informuje o tom portál The New York Times. Čítať ďalej
24 | 01 | 2020 | Marek Molnár