Pohryzenému dievčatku vyplatili „smiešne“ poistné
24 | 01 | 2020 I Slávka Cigáňová

Rovných 14 eur vyplatili rodičom dievčatka potom, čo ju v škôlke uhryzol rovesník. O prípade informovala televízia JOJ.


Dvojročná Lucka skončila na operačnom stole. Dieťaťu sa totiž zdravotný stav zhoršil natoľko, že ju museli operovať. Doma sa potom liečila 30 dní. Chlapček vraj bol problémový. "Mamičku chlapčeka sme viackrát upozorňovali na nevhodné správanie a pokúšali sme sa to riešiť," citovala televízia riaditeľku materskej školy Luciu Burdovú. Mama dievčatka Monika Lovászová potvrdila, že aj iné mamičky sa ozvali, že chlapec pohryzol ich deti. 



Rozčúlená matka

Deti v škôlke boli našťastie poistené v rámci skupinového poistenia. Monika Lovászová tak požiadala o preplatenie výdavkov v súvislosti s liečbou. "Strašne som bola rozčúlená a ešte keď mi povedali, že nemá nárok na bolestné, tak to už dupľom. Na to, čo si vytrpela, to je dosť málo, 14 eur to je na výsmech. Bolestné jej neschválili, lebo že neutrpela takú traumu, žeby jej dávali bolestné. Že vraj na to nemá nárok," pokračuje Monika. 


Televízia priniesla aj stanovisko hovorkyne poisťovne Kataríny Kukurovej: „Za každý uplynutý deň liečenia od 8 do 21 dňa, čo predstavuje 14 dní, má poškodený nárok na poistné plnenie v hodnote 1 eura. Dcérke pani Lovászovej tak vznikol nárok na plnú poistnú sumu vo výške 14 eur.“ Rodičom detí odporučila práve pre takéto prípady, aby svojim deťom uzatvorili detské životné poistenie, ktoré ponúka komplexnú poistnú ochranu dieťaťa.



Pomohla škôlka

V tomto prípade však pomohlo vedenie škôlky. Pani Monike za vzniknutú situáciu ospravedlnilo a vyšli jej v ústrety tým, že rok nemusí platiť školné- 10 eur mesačne. „A ešte dali aj 50 eur náhradu, čo som platila malej lieky, čiže škôlka klobúk dole, oni sa k tomu postavili veľmi dobre," dodala matka dievčatka. 


Napäté vzťahy medzi rodičmi sa časom upokojili. Chlapček už túto materskú školu nenavštevuje. Lucka sa postupne zotavuje.


Angelina Jolie bude pomáhať deťom s orientáciou v relácií na BBC!
Britská vysielacia spoločnosť BBC pripravuje v spolupráci s americkou herečkou Angelinou Jolie reláciu, ktorá má pomôcť dospievajúcim deťom s orientáciou vo svetovom dianí a s rozlišovaním dôveryhodných informácií od... Čítať ďalej
24 | 01 | 2020 | Žaneta Hurbanová