Nemecko: Pri havárii školského autobusu zahynuli dve deti
23 | 01 | 2020 I Dominik Simon

Školský autobus prepravujúci viac ako 20 detí skĺzol z ľadovej cesty vo východnom Nemecku. Štátny premiér Durínska povedal, že „smúti s rodičmi a príbuznými“ študentov, ktorí boli zabití. Uviedol portál DW.


Dve deti boli zabité vo štvrtok ráno po tom, čo autobus skĺzol z ulice vo východonemeckom štáte Durínsko.Autobus cestoval s 22 deťmi na palube. Päť z nich bolo pri havárii vážne zranených, zatiaľ čo 15 detí utrpelo menšie zranenia, informovala polícia.

Vodič autobusu bol tiež vzatý do nemocnice na ošetrenie po tom, čo utrpel šok.

Deti na palube boli vo veku od 8 do 11 rokov.

K zrážke došlo asi o 7:30, ked' autobus smeroval ku základnej škole v obci Berka von dem Hainich, ktorá sa nachádzala asi hodinu mimo hlavného mesta Erfurt.

Autobus skĺzol z ľadovej cesty a niekoľkokrát pred pristátím v neďalekej priekope sa ešte prevrátil. Polícia uviedla, že zatiaľ neexistujú žiadne dôkazy o nesprávnom správaní vodiča alebo o technickej chybe v autobuse. Premiér Bodo Ramelow z Durínska uviedol, že zo správy o tragickej havárii boli „veľmi zdesení“.

„Dve deti sú mŕtve a ja smútim z ich rodičmi a príbuznými,“ napísal na Twitteri.



Štátny úradníci uviedli, že na základnej škole zriadili krízové stredisko a že pošlú psychológov, aby pomohli deťom a rodičom pri vyrovnávaní sa z nehodou.