Druhé mesto v Číne uzavrelo všetku svoju verejnú dopravu kvôli prepuknutiu nového koronavírusu
23 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Čína zastavila verejnú dopravu v meste Huanggang, pri ktorom sa nachádza epicentrum prepuknutia koronavírusu, ktorý doteraz zabil 17 ľudí. Karanténa nasleduje po meste Wu-chan, odkiaľ vírus pochádza. Informuje o tom spravodajský portál Reuters.


Čínski predstavitelia zdravotníctva oznámili, že mesto Huanggang pozastavuje svoju verejnú dopravu vrátane železníc a autobusov po prepuknutí nového koronavírusu s názvom 2019-nCoV, ktorý sa objavil v polovici decembra 2019.

Uzatvorené boli aj podniky, ako sú napríklad kaviarne a kiná. Miestne úrady žiadajú sedem miliónov občanov, aby zostali doma a aby neopúšťali mesto.

Susedné mesto Wu-chan, epicentrum koronavírusu, bolo už predtým odrezané od sveta. Situácia je avšak komplikovanejšia, pretože sa blíži Lunárny nový rok, najväčšia čínska slávnosť, pri ktorej sa niekoľko stoviek miliónov ľudí presúva do svojich domovov, aby trávili čas so svojimi rodinami.

Vírus 2019-nCoV je zoonotické ochorenie, čo znamená, že sa pôvodne rozšíril na ľudí zo zvierat. Nový druh koronavírusu pochádza z toho istého rodu ako pôvodca ochorenia SARS, ktorému v rokoch 2002 a 2003 podľahli stovky ľudí po celej pevninskej Číne a v Hongkongu.

Útok militantov na Idlib si vyžiadal život až 40 sýrskych vojakov
Niekoľko stoviek bojovníkov sa pokúsilo preraziť línie sýrskej armády, pričom stratili pri útoku desiatky militantov a spôsobili početné obete sýrskym jednotkám, ktoré sa nakoniec museli stiahnuť. Informuje o tom portál RT. Čítať ďalej
23 | 01 | 2020 | Marek Molnár