Slováci mohli zarobiť veľké peniaze, no nestalo sa
21 | 01 | 2020 I Slávka Cigáňová

Už len v ponožke by bolo horšie. Slováci nechali svoje peniaze tam, kde zarábajú málo alebo dokonca prerábajú. Uložených pritom vraj majú až 38 miliárd eur. Informácie zverejnila TV JOJ.


Minulý rok sme mohli podľa odborníkov na svojich úsporách zbohatnúť vďaka tomu, že finančným trhom sa mimoriadne darilo.  "Čohokoľvek sa investori dotkli, to sa na zisk premenilo. Americké akcie doručili vyše tridsať percentný zisk, čo je najviac od roku 2013," citovala televízia analytika J&T Banky Stanislava Pánisa. 


Trhy vraj boli najsilnejšie za posledných 20 rokov. Ľudia z investorsky vyspelých krajín na tom profitovali. Našinci však nechali svoje peniaze na účtoch, ktoré kvôli nízkym úrokom a inflácii strácali.


Aké investičné šance sa naskytujú tento rok? Pánis uviedol, že rok 2020 bude o niečo triezvejší. „Stále však očakávame, že väčšina tried finančných aktív by mala doručiť kladné výnosy, ale určite nie také, ako v roku 2019," potvrdil. 


TV JOJ sprostredkovala aj názor analytika UniCredit Bank Ľubomíra Koršnáka, ktorý tiež hovorí o neistote na finančných trhoch. "Neistotu bude stále dodávať dojednávanie obchodnej dohody medzi Veľkou Britániou a Európskou úniou a s blížiacim sa termínom amerických prezidentských volieb môže nevyspytateľnosť americkej administratívy narastať."


Najbohatšie 1% vlastní viac ako dvakrát toľko majetku ako 6,9 miliárd ľudí - Oxfam
Jedno percento svetovej populácie, ktoré je mimoriadne bohaté, nazhromaždilo dvakrát toľko bohatstva ako zvyšných 90 percent, uviedla globálna charita Oxfam v novo vydanej správe. Informuje RT. Čítať ďalej
20 | 01 | 2020 | Dominik Simon