Americké herecké ceny získali Pitt, Aniston, De Niro aj Phoenix
21 | 01 | 2020 I Žaneta Hurbanová

Združenie amerických hercov udelilo v Los Angeles v noci na pondelok svoje tradičné ceny. Cenu pre herecký tím získal kórejský Parazit, najlepším hercom je tento rok Joaquin Phoenix z Jokera a najlepšou herečkou Renée Zellwegerová z filmu Judy.




Cenu Screen Actors Guild Awards (SAG) za celé herecké obsadenie získal kórejský Parazit, čo je kuriozita, pretože v danej kategórii prvýkrát vyhral film, ktorý nebol natočený v angličtine.





Za mužský herecký výkon v hlavnej úlohe bol ocenený Joaquin Phoenix z filmu Joker a za ženský herecký výkon v hlavnej úlohe Renée Zellwegerová z Júdu.




Zvláštnu cenu za celoživotné majstrovské výkony si odniesol herec Robert De Niro.





Vo vedľajších úlohách tento rok excelovali Brad Pitt v Tarantinovej retro snímke Vtedy v Hollywoode a zo žien Laura Dernová z drámy Manželská histórie.


V oblasti televízie sa radovali napríklad Sam Rockwell, ktorý dostal cenu za mužský herecký výkon v televíznom filme alebo minisérii (Fosse / Verdon), alebo Michelle Williamsová, ocenená za ženský herecký výkon (opäť Fosse / Verdon). Za herecké výkony v dramatických seriáloch boli ocenení Peter Dinklage (Hra o tróny) a Jennifer Aniston (The Morning Show) a za komediálne seriály herci Tony Shalhoub (The Marvelous Mrs. Maisel) a Phoebe Waller-Bridgeová (potvoru).

Eminem prekvapil milioný fanúšikov: Toto nikto nečakal!
Americký rapper Eminem dnes bez ohlásenia vydal nový album nazvaný Music to be Murdered By. Svojich fanúšikov podobne zaskočil aj pred dvoma rokmi so svojím predchádzajúcim albumom Kamikaze. Čítať ďalej
20 | 01 | 2020 | Žaneta Hurbanová