Indickí klenotníci tvrdia, že zníženie dovozných ciel na ruské diamanty posilní bilaterálny obchod
20 | 01 | 2020 I Dominik Simon

Nové Dillí zvažuje podpísanie bilaterálnej dohody s Ruskom o znížení dovozných ciel na spracované diamanty a šperky, uviedol predseda rady pre podporu exportu drahokamov a šperkov (GJEPC) v krajine Sanjay Shah. Informuje portál RT.


Podľa Shaha India vníma ruský trh ako „veľmi sľubný“. "Dovážame neopracované diamanty z Ruska v hodnote približne 3,5 miliardy dolárov," uviedol a dodal, že zníženie ciel zvýši bilaterálny obchod o 2 až 3 miliardy dolárov. "Ak sa clá znížia alebo vynulujú, obchod medzi Indiou a Ruskom bude prosperovať," uviedol predseda.

Tieto dve krajiny v posledných rokoch rozvíjajú spoluprácu v diamantovom priemysle, pričom ruská spoločnosť Alrosa a indická GJEPC zvažujú preferenčné daňové zaobchádzanie pri obchodovaní s diamantmi.

Podľa prezidenta ruskej spoločnosti Sergeja Ivanova je jedným z hlavných obchodných partnerov spoločnosti Alrosa najväčšie centrum diamantového rezania a leštenia diamantov v Indii.

Iba „hlupáci“ tvrdia, že územie Ďalekého východu sú „bremenom“ pre Rusko, prehlásil Putin
Ruský prezident Vladimir Putin prehlásil že iba „hlupáci“ by naznačovali, že územia, ktoré sú bohaté na prírodné zdroje, ale sú vzdialené na Ďalekéhom východe sú zbytočným bremenom, ktoré len vyčerpáva peniaze. Čítať ďalej
05 | 09 | 2019 | Marek Molnár