Najmenej 75 vojakov bolo zabitých pri útoku bezpilotných lietadiel na mešitu v Jemene
19 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Najmenej 75 jemenských vojakov zahynulo pri dronovom útoku, z ktorého boli obvinení povstalci Houthi, informovali o tom v nedeľu lekárske a vojenské zdroje.


Sobotný útok na vojenský tábor v centrálnej provincii Marib, asi 170 km východne od hlavného mesta Saná, nasleduje po mesiacoch "relatívneho pokoja" vo vojne medzi Houthmi a jemenskou medzinárodne uznávanou vládou, ktorú podporuje Saudská Arábia.

V nedeľu vojenský predstaviteľ so sídlom v Marebe, ktorý prehovoril pod podmienkou anonymity, uviedol, že pri útoku zahynulo 75 vojakov a 100 ďalších bolo zranených. "Útok bol uskutočnený bezpilotnými lietadlami a bol zameraný na mešitu v tábore, kde sa modlili vojaci," uviedol úradník.

K útoku došlo len deň po tom, čo koaličné vládne sily začali rozsiahlu operáciu proti povstalcom v oblasti Naham.

V nedeľu pokračovalo bojovanie v Nahame, uviedol vojenský zdroj. "Niekoľko desiatok povstalcov Houthi bolo zabitých a zranených," dodal zdroj.

MIMORIADNE: Irán prehodnotí spoluprácu s MAAE, ak Európa v súvislosti s jadrovou dohodou prijme „nespravodlivé opatrenia“
Teherán prehodnotí svoju spoluprácu s globálnym dozorným úradom pre atómovú energiu MAAE, ak EÚ prijme „nespravodlivé opatrenia“ v súvislosti s jadrovou dohodou z roku 2015, ktorú USA opustili, vyhlásil hovorca iránskeho parlamentu. Informuje o tom... Čítať ďalej
19 | 01 | 2020 | Marek Molnár