„Žiadni Arabi, prosím“: Nemecká firma zamietla uchádzača o zamestnanie kvôli jeho pôvodu
17 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Moderné Nemecko je heslom rasovej tolerancie, avšak jedna nemecká firma neohrabane zamietla egyptského uchádzača o zamestnanie, čím vyvolala na sociálnych médiách kontroverznú diskusiu.


Egyptský rodák Yassen Gabr nedávno požiadal o voľné pracovné miesto v prestížnej berlínskej firme GKK+Architekten, ktorej webová stránka sa pýši etnicky rozmanitou pracovnou silou. Avšak po neúspešnom pokuse o miesto Gabr uverejnil list, v ktorom dostal jednoduchú negatívnu odpoveď: „Žiadni Arabi, prosím.“



Gabrov príspevok si rýchlo získal reakcie na sociálnych médiách. "Mal by si ich žalovať," napísal jeden užívateľ. Iný zasa poznamenal: "A prečo nezverejniť názov toho kto písal mail, aby sme všetci videli, kto je tento rasista?"



Firma prehlásila pre portál Deutsche Welle, že incident bol „nedorozumením“ a že správa bola „skrátená“ a „vytrhnutá z kontextu“. Tento list bol zjavne vnútornou komunikáciou, ktorá bola Gabrovi omylom zaslaná, a spoločnosť sa ospravedlnila v nasledujúcom liste.

Blízky východ si nemôže dovoliť ďalšiu vojnu, bolo by to pre Pakistan katastrofálne, varuje premiér Chán
Islamabád vynakladá maximálne úsilie na odstránenie regionálneho napätia medzi Iránom a Saudskou Arábiou, pretože ak sa situácie vymkne kontrole, môže to spôsobiť katastrofu pre Pakistan, varoval pakistanský premiér Imran Chán. Čítať ďalej
17 | 01 | 2020 | Marek Molnár