Prečo je na všetko stále „menej času“
17 | 01 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Bývalý riaditeľ Cisco Systems je presvedčený, že za posledných päťdesiat rokov, sa čas „skrátil“. A deň už nemá 24 hodín, ale iba 16. Uviedla Komsomolská pravda.


V týchto dňoch sa v USA s veľkým úspechom konajú verejné prednášky bývalého technického riaditeľa spoločnosti Cisco Systems Gregga Bradena. Tvrdí, že za posledných päťdesiat rokov sa čas „zmenšil“. Že v skutočnosti má teraz deň nie 24, ale iba 16 hodín.


Preto sa stále všetci ponáhľame a rozčuľujeme. A stále „nemáme čas“. Hodiny nás klamú. Pretože „neukazujú skutočný čas“. Znie to divne, ale Braden tvrdí, že sa pokúsil zistiť, čo sa s časom naozaj stalo.



Pulz Zeme

Expert na informačné technológie „vo výslužbe“ Braden hovorí: „Opýtajte sa ktoréhokoľvek kardiológa. Povie vám, že človek s rýchlejšími údermi srdca, žije kratšie. Zdá sa, že každému z nás je pridelený určitý počet úderov srdca za život. Zem je živý organizmus. Tiež má pulz svojho srdca. Podobne ako človek. Nazýva sa to Schumannova rezonancia. Keď ju prvý krát človek nameral v päťdesiatych rokoch minulého storočia, bola 7,8 úderov za sekundu. Bolo tomu tak i v roku 1980.


Potom začal tep Zeme stúpať. A teraz je 13 pulzov za sekundu. Preložené do ľudskej reči. Zem zrejme dýcha rýchlejšie. A tým mení časopriestor. Vo vnútri seba, na povrchu i okolo seba.


Pulz Zeme, ktorý má rýchlosť 7,8 úderov za sekundu, trvá nám dobre známych 24 hodín. Ale pulz Zeme, ktorý má už 13 úderov za sekundu, predstavuje iba 16 hodín. Všetko okolo pritom vyzerá na pohľad úplne rovnako. Slnko vychádza i zapadá. Hodiny tikajú starým spôsobom. Ale je to ilúzia. Za 24 hodín, nám doteraz známeho dňa, každý z nás prežije iba 16 hodín teraz skutočného času,“ vysvetľuje Braden.


Takže, keď vám vaše dieťa bude „z času na čas“ vzdorovať výhovorkou „nestíham“, možno si nevymýšľa ...


Je to potvrdené! Zažili sme extrémne teplé desaťročie
Posledných desať rokov sme mali rekordne teplé počasie. Potvrdila to Svetová meteorologická organizácia (WMO), spadajúca pod OSN. Čítať ďalej
16 | 01 | 2020 | Slávka Cigáňová