AKTUALIZOVANÉ: Putin sa zúčastní na berlínskej konferencií o mierovom urovnaní v Líbyi
17 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Ruský prezident Vladimir Putin sa v nedeľu zúčastní na konferencií o mierovom urovnaní v Líbyi, ktorá sa uskutoční v hlavnom meste Nemecka v Berlíne. Informuje o tom spravodajská agentúra RT.


Berlínsky samit bude pokračovaním mierového úsilia, ktoré začalo v Moskve začiatkom tohto mesiaca, keď sa bojujúce strany prvýkrát posadili za spoločný stôl.

Na nedeľnej konferencii sa stretne Líbyjská medzinárodne uznávaná vláda (GNA) predsedu vlády Fajeza al-Sarraja a Líbyjská národná armáda (LNA), ktorej predsedá generál Khalifa Haftar, ako aj zástupcovia Nemecka, Alžírska, Veľkej Británie, Egypta, Spojené arabské emiráty, Čína, Turecko a Francúzsko.

Počas svojho pobytu v hlavnom meste Nemecka bude Putin diskutovať o spôsoboch, ako prinútiť severoafrický štát po takmer desiatich rokoch nepokojov, aby zastavil násilnosti a zmiernil bojujúce strany.

„Žiadni Arabi, prosím“: Nemecká firma zamietla uchádzača o zamestnanie kvôli jeho pôvodu
Moderné Nemecko je heslom rasovej tolerancie, avšak jedna nemecká firma neohrabane zamietla egyptského uchádzača o zamestnanie, čím vyvolala na sociálnych médiách kontroverznú diskusiu. Čítať ďalej
17 | 01 | 2020 | Marek Molnár