Americká armáda tvrdí, že pri iránskom útoku na irackú základňu bolo zranených 11 vojakov
17 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Americké ústredné velenie oznámilo, že 11 osôb, ktoré boli umiestnené na irackej leteckej základni, muselo byť presunutých z krajiny kvôli zraneniam z iránskeho raketového útoku.


"Počas iránskeho útoku na leteckú základňu Al Asad neboli zabití žiadni členovia americkej služby, avšak niekoľko z nich muselo byť liečených na príznaky mozgového poranenia," uviedol vo štvrtkovom vyhlásení kapitán Bill Urban.

Po počiatočnej prehliadke bolo osem vojakov odvedených z vojnou spustošenej krajiny do zdravotníckeho zariadenia v Nemecku na ďalšie kontroly, zatiaľ čo traja ďalší boli prevezení do kuvajtského tábora Arifjan.

Dočasné presunutie vojakov bolo uskutočnené „z veľkej obozretnosti,“ vyhlásil Urban a odmietol prezradiť ďalšie podrobnosti o stave vojakov alebo rozsahu ich zranení.

„Zdravie a dobré životné podmienky našich vojakov sú najvyššou prioritou a nebudeme diskutovať o zdravotnom stave žiadneho jednotlivca,“ uviedol a poznamenal, že od ďalších pracovníkov sa očakáva, že sa vrátia do služby.

Americká armáda pokračuje v spoločných operáciách v Iraku, ktoré boli zastavené po Solejmáního vražde
Americká armáda údajne obnovila protiteroristické operácie a spoločné cvičenia s Irakom, ktoré boli pozastavené po tom, čo Washington zavraždil hlavného iránskeho veliteľa v Bagdade. Informuje o tom spravodajská agentúra The New York... Čítať ďalej
16 | 01 | 2020 | Marek Molnár