VIDEO: Lietadlo vypustilo palivo na školy, čím zranilo až 60 ľudí
15 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Šesťdesiat ľudí muselo byť ošetrených po tom, čo osobné lietadlo vypustilo palivo na niekoľko škôl, počas toho, ako sa snažilo núdzovo pristáť na medzinárodnom letisku v Los Angeles. Informuje o tom spravodajská agentúra CNN.


Podľa leteckej spoločnosti malo lietadlo krátko po vzlete z Los Angeles problém s motorom a bolo nútené rýchlo sa vrátiť na letisko. Na základe bezpečnostných postupov Boeing 777-200 uvoľnil palivo s cieľom dosiahnuť bezpečnú pristávaciu hmotnosť. Na videách môžete vidieť ako lietadlo vypúšťa svoje palivo.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=30&v=QurhDod9B1U&feature=emb_title

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=VW9zIBN8beU&feature=emb_title

Nadbytočné palivo však spôsobilo zdravotnú pohotovosť medzi najmenej šiestimi školami v Los Angeles, kde boli deti zranené nebezpečnou látkou.

Niektorí ľudia, ktorých zasiahlo palivo, boli podľa správ s odvolaním sa na políciu dekontaminovaní mydlom a vodou, ale nikto nemusel byť hospitalizovaný.

Zvyšovanie napätia Spojenými štátmi má čiastočnú vinu na tom, že Irán zostrelil ukrajinské osobné lietadlo, tvrdí kanadský premiér
Keby neexistovala eskalácia napätia na Blízkom východe, Kanaďania, ktorí boli na palube ukrajinského lietadla, ktoré bolo omylom zostrelené Iránom, by už boli doma, uviedol kanadský premiér Justin Trudeau. Čítať ďalej
15 | 01 | 2020 | Marek Molnár