Tanky, pechota, vrtuľníky či motocyklisti: India oslávila Deň armády vojenským sprievodom (FOTO)
15 | 01 | 2020 I Marek Molnár

India zahájila každoročné oslavy Dňa armády vojenskou prehliadkou v Naí Dillí. Na tohtoročných oslavách bolo možné vidieť tanky, pechotu, vrtuľníky, motocyklistov, ale aj prvú dôstojníčku.


Oslavy sa budú konať postupne po celej krajine, ale hlavná oslava už začala v Cariappa Parade Ground v Naí Dillí. Bola odhalená plná sila indickej armády vrátane mechanizovaných jednotiek, tankov a rôznych peších jednotiek.



Bolo možné pozorovať aj vojenské helikoptéry.



Našli sa aj skupina skupina svižných motocyklistov, ktorí predvádzali rôzne kaskadérske kúsky na svojich vozidlách.



Na oslave sa predstavila aj prvá dôstojníčka armády, ktorá v sprievode viedla svoju mužskú jednotku.



Deň armády sa začal oslavovať v roku 1949. Táto udalosť predstavuje deň, keď velenie indickej armády bolo odovzdané britským generálom Sir Francisom Butcher prvému indickému veliteľovi a náčelníkom indickej armády, generálporučíku Kodandere Madappa Cariappovi.

V Naí Dillí sa uskutočnil aj slávnostný ceremoniál udeľovania cien vojakom, ktorí sa vyznamenali v boji proti militantom na sporných územiach Kašmíru.

Päť štátov, ktoré sú vyzbrojené jadrovými zbraňami, musia spolupracovať, aby neutralizovali hrozbu „globálnej vojny“, prehlásil Putin
Ruský prezident Vladimir Putin prehlásil, že päť stálych krajín Rady bezpečnosti OSN, ktoré sú vyzbrojené jadrovými zbraňami, musia spolupracovať na spoločnom prístupe, ktorý bude zameraný na predchádzanie ďalšej „globálnej... Čítať ďalej
15 | 01 | 2020 | Marek Molnár