Nepotrebujeme rady od Orbána, hovorí Weber
14 | 01 | 2020 I Karolína Kristínová

Predseda Európskej ľudovej strany pre Euronews reagoval na minulotýždňové vyjadrenie maďarského premiéra Viktora Orbána na medzinárodnej tlačovej konferencii. Informuje maďarský Euronews.


Maďarský premiér na svojej výročnej tlačovej konferencii uviedol, že Ľudová strana sa musí zmeniť , znovu nájsť skutočné konzervatívne hodnoty, aby si Fidesz udržal medzi svojimi členmi. Orbán okrem iného povedal, že európski ľudovci strácajú silu, pretože čoraz viac smerujú k liberalizmu, socializmu a centrizmu.


 „Hodnoty Ľudovej strany sú jasné a každý, kto chce k nám patriť, musí dať jasne najavo, že ich rešpektujú,“ uviedol Weber. Európska ľudová strana nepotrebuje rady maďarského premiéra v politických a ani vo volebných záležitostiach.


Podľa talianskeho denníka La Republica medzitým prebiehajú rozhovory medzi Fideszom, Talianskou ligou a poľskou vládnou stranou-Zákonom a Spravodlivosťou, o vytvorení novej rodiny európskych strán.


„Šepká sa“, že strany už majú aj meno  Konzervatívci a Identita . Podľa talianskych novín  Fidesz pod vedením Orbána je  jeden krok dozadu. Zloženie strán je otázne, pretože poľský politik, Jarosław Kaczyński je proti spojenectvu s Le Pennovou, kvôli jeho vzťahu s Putinom.


Zarába si ako taxikár v USA. Erdogan mi vzal všetko, odkazuje Hakan Sükür
Bol postrachom pre brankárov tímov súpera na klubovej aj reprezentačnej úrovni. Vďaka svojim výkonom a najmä gólom - 51 v 112 zápasoch reprezentácie - ho považovali za národného hrdinu či tureckú futbalovú legendu. Čítať ďalej
14 | 01 | 2020 | SITA