Teroristi podporovaní zahraničím útočia raketami na medzinárodné letisko v sýrskom Aleppe
13 | 01 | 2020 I Mario Martinka

Zahraničím podporovaní teroristi Takfiri vystrelili rakety na medzinárodné letisko a leteckú základňu v severozápadnom meste Aleppo v Sýrii, čím spôsobili menšie materiálne škody.


Sýrska oficiálna tlačová agentúra SANA informovala, že rakety v sobotu večer explodovali v blízkosti medzinárodného letiska Aleppo a vojenského letiska al-Nairab.


SANA dodala, že vojenské jednotky uskutočňovali odvetné útoky a koncentrované bombardovanie zamerané na úkryty a pozície militantov v tejto oblasti a zneškodnili tak niekoľko teroristov. Internetový denník mideastdiscourse.com ďalej uvádza, že teroristické vozidlá a odpaľovacie zariadenia rakiet boli v rámci boja proti terorizmu tiež  zničené.


Provincia Aleppo sa nachádza vedľa Idlibu, provincie zväčša kontrolovanej teroristickými skupinami, z ktorých najvýznamnejšia je teroristická skupina HTS, ktorá je koalíciou rôznych frakcií teroristickej odnože zloženej prevažne z Jabhat Fateh al-Sham.


Odkedy sýrske vládne jednotky na konci roku 2016 znovu získali kontrolu nad Aleppom, na mesto sa zameriava množstvo teroristických organizácií.


Erdogan vyhlásil, že Turecko neopustí Sýriu, kým ich o to ľudia v tejto krajine nepožiadajú
Turecká armáda dovtedy nemôže opustiť republiku, poznamenal turecký prezident. Čítať ďalej
08 | 12 | 2019 | Zuzana Perželová