AKTUALIZOVANÉ: Pakistanský súd zrušil rozsudok smrti bývalého prezidenta Mušarráfa
13 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Najvyšší súd (LHC) vyhlásil rozsudok smrti bývalého prezidenta Parvíza Mušarráfa za neplatný a rozhodol, že špeciálny súd, ktorý ho považuje za vinného z velezrady, je protiústavný. Informoval o tom agentúru AFP vládny prokurátor.


Po rozhodnutí LHC je bývalý prezident teraz „slobodným človekom“, vyhlásil Ishtiaq A. Khan, prokurátor zastupujúci vládu. Celý proces proti Mušarráfimu - vrátane vytvorenia špeciálneho súdu - sa považuje za neplatný.

"Podanie sťažnosti, zloženie súdu a výber prokuratúry boli vyhlásené za nezákonné ... A na konci dňa bol rozsudok zrušený," uviedol Khan pre agentúru AFP.

Začiatkom dňa Mušarráfov právnik Azhar Siddique povedal pred súdom médiám, že sudcovia „všetko zrušili“ proti jeho klientovi.

Bývalý pakistanský prezident bol v decembri minulého roka odsúdený na smrť na základe obvinenia z velezrady a podkopania ústavy. Rozsudok dostal zmiešanú reakciu s najvyššími pakistanskými vojenskými a vládnymi predstaviteľmi, ktorí tvrdo kritizovali rozhodnutie.

8 rakiet zasiahlo základňu na ktorej sa nachádzali americkí vojaci, 4 príslušníci irackého letectva utrpeli zranenia
Najmenej štyria irackí vojaci boli zranení pri ostreľovaní základni Al-Balad, v ktorej boli umiestnené aj americké jednotky. Toto zariadenie je častým cieľom útokov po tom, čo USA zabili najvyššieho iránskeho veliteľa. Čítať ďalej
13 | 01 | 2020 | Marek Molnár