Babička si pomohla krikom. Ubránila sa pred zlodejmi
13 | 01 | 2020 I Slávka Cigáňová / TASR

Ako zo zlého filmu. Babička vo veku 89 rokov z obce Vrakúň v okrese Dunajská Streda otvorila dvom neznámym mužom dvere svojho domu. Nešlo však o zdvorilostnú návštevu, vstúpili s úmyslom ukradnúť jej cennosti alebo peniaze.


Žena nestratila duchaprítomnosť a začala kričať, čo počuli susedia a privolali políciu. Príslušníkom sa podarilo oboch páchateľov do hodiny zaistiť. Incident sa stal uplynulý piatok (10. januára) dopoludnia.Na pozemok sa muži dostali bez násilia, brána síce bola zamknutá, no z vnútornej strany bol na nej zavesený kľúč. Keď starenka otvorila dom, jeden muž odpútaval v kuchyni pozornosť, zatiaľ čo druhý prehľadával izbu," citoval krajskú policajnú hovorkyňu v Trnave Martinu Kredatusovú portál teraz.sk.


Preľaknutá žena vyšla z domu a začala volať o pomoc, ktorá zakrátko prišla. Podľa policajných informácií páchatelia nič nenašli a bez ukradnutých vecí opustili dom. Nepodarilo sa im ujsť ďaleko.


Polícia ich našla pomocou informácií z kamerových záznamov nainštalovaných v priestoroch obce, popisu páchateľov a miestnej znalosti. "Vyšetrovateľ obvinil päťkrát súdne trestaného 37-ročného Roberta a 22-ročného raz trestaného Nikolasa zo zločinu porušovania domovej slobody a zločinu krádeže v štádiu pokusu. Oboch obvinených polícia počas víkendu na základe príkazu sudcu eskortovala do výkonu väzby. V prípade uznania viny im k už odslúženým rokom vo väzení môže pribudnúť ďalších tri až desať rokov," dodala Kredatusová.


Podľa Sme rodina je vianočný príspevok len almužmou, dôchodcovia si zaslúžia 13.dôchodok
Jedným áno, iným nie. Na sociálnej sieti sa počas posledných dní opäť rozprúdila debata o vianočných príspevkoch pre dôchodcov. Čítať ďalej
13 | 01 | 2020 | Peter Bachan