8 rakiet zasiahlo základňu na ktorej sa nachádzali americkí vojaci, 4 príslušníci irackého letectva utrpeli zranenia
13 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Najmenej štyria irackí vojaci boli zranení pri ostreľovaní základni Al-Balad, v ktorej boli umiestnené aj americké jednotky. Toto zariadenie je častým cieľom útokov po tom, čo USA zabili najvyššieho iránskeho veliteľa.


Najmenej osem rakiet „Katyusha“ zasiahlo základňu nachádzajúcu sa asi 80 kilometrov severne od irackého hlavného mesta Bagdad, potvrdila to kancelária premiéra.

Medzi vojenským personálom USA nedošlo k žiadnym obetiam. Žiadna skupina sa zatiaľ neprihlásila k útoku. Minister zahraničných vecí USA Mike Pompeo odsúdil tieto útoky, a prekvapivo okamžite neobvinil „iránskych zástupcov“.



 

Stále nie je jasné, kto by mohol stáť za opakovanými útokmi na irackú základňu, kde sa usídlili aj americké jednotky, ale takéto akcie nezodpovedajú stratégii Iránu, prehlásil analytik na Blízky východ pre agentúru RT.

VIDEO: Katastrofálny požiar pohltil bytový dom v New Jersey
V časti Bound Brook v New Jersey sa vyskytol masívny požiar v neskorú nočnú hodinu. Stovky vystrašených obyvateľov volalo na tiesňové volanie. Informovala o tom spravodajská agentúra The New York Times. Čítať ďalej
13 | 01 | 2020 | Marek Molnár