VIDEO: Indické stíhacie lietadlo Tédžas zvládlo pristátie na lietadlovej lodi INS Vikramaditya
12 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Indické jednomotorové viacúčelové stíhacie lietadlo vykonalo pristátie na palube lietadlovej lodi INS Vikramaditya. Lietadlová loď je v súčasnosti nasadená na sledovanie vojenských cvičení Číny a Pakistanu.


"Po ukončení rozsiahlych skúšok na skúšobnom zariadení pri pobreží, námorná verzia ľahkého bojového lietadla v sobotu úspešne zvládla pristátie na palube INS Vikramaditya," vyhlásila indická organizácia pre obranný výskum a vývoj v Indii (DRDO).



Pristátie lietadla ocenil aj indický minister obrany Rajnath Singh, pričom ho označil ako dôležitý medzník vo vývoji indického jednomotorového lietadla Tédžas.



INS Vikramaditya s flotilou stíhacích lietadiel MiG-29K je v súčasnosti nasadená na monitorovanie deväťdňového námorného cvičenia „Námorní strážcovia 2020“, ktoré zahájili Peking a Islamabad v severnej časti Arabského mora.

Na Floride zatkli Iránčana s mačetou a nožmi. Išlo o odmenu za Trumpovu hlavu?
Polícia z Palm Beach zatkla muža vyzbrojeného radom nožov v blízkosti Trumpovho rekreačného strediska Mar-a-Lago. Americké médiá zdôraznili, že podozrivý je iránskym štátnym príslušníkom, a že jeho údajný motív bola "neexistujúca odmena" za... Čítať ďalej
11 | 01 | 2020 | Marek Molnár