Vodiči nákladných vozidiel budú pre zlý stav mosta využívať obchádzku
08 | 01 | 2020 I TASR

Pre zlý technický stav mosta v Kežmarku cez rieku Poprad bude nákladná a tranzitná doprava nad 18 ton vedená po obchádzkových trasách. K zmene dopravného značenia dôjde v piatok 10. januára predpoludním. TASR o tom informovala hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Lucia Karelová.


"Obchádzková trasa pre smer od Popradu a z Kežmarku a okolia bude vedená po cestách prvej a druhej triedy, a to Kežmarok-Spišská Belá-Tatranská Kotlina-Tatranská Lomnica-Starý Smokovec-Poprad. Pre nákladnú a tranzitnú dopravu nad 18 ton zo smeru od Starej Ľubovne a okolia žiadame využívať náhradnú trasu v smere na Prešov cez Sabinov," uviedla Karelová s tým, že vodičov žiadajú o dodržiavanie stanovených trás.

Mesto Kežmarok vyhlásilo mimoriadnu situáciu v utorok (17. 12.) popoludní. Dôvodom bol zlý technický stav spomínaného mosta cez rieku Poprad na hlavnej ceste I/66 medzi predajňami na Toporcerovej ulici. Most je v správe SSC a môžu cez neho prechádzať vozidlá len do hmotnosti päť ton.

Obnova mosta sa podľa Karelovej začne najskôr v druhej polovici roka 2020. Podľa jej slov už začali obstarávanie dokumentácie na stavebné povolenie pre prestavbu mosta a zároveň pripravujú projekt dočasného premostenia. Provizórne premostenie rieky Poprad, ktoré by do rekonštrukcie nahradilo existujúci most a vylúčilo z neho premávku, by podľa SSC malo byť dokončené do konca marca 2020.

Mimoriadna situácia v súvislosti so spomínaným mostom bola v pondelok (30. 12.) vyhlásená aj pre územie Prešovského kraja. Po zasadnutí krízového štábu ju vyhlásil prednosta Okresného úradu v Prešove Emil Chlapeček.