Pápež vyzval veriacich, aby odmietli boha peňazí a pomáhali iným
06 | 01 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR
Pápež František vo svojej pondelňajšej omši pri príležitosti sviatku Zjavenia Pána (Troch kráľov) v Bazilike svätého Petra vo Vatikáne ľudí vyzval, aby odmietli boha peňazí, konzumu, rozkoše a úspechu. Veriacich zároveň povzbudzoval k tomu, aby slúžili iným ľuďom, a nielen samým sebe, informovala agentúra AP.

Pápež vyzval ľudí, aby sa sústredili na podstatné veci v živote a zbavili sa toho, čo nazýva "zbytočnými vecami a závislosťami", ktoré otupujú srdce a mätú myseľ.

Veriaci by mali podľa pápeža pomáhať trpiacim ľuďom, v ktorých je prítomný Ježiš Kristus. Viera nie je len súbor doktrín, ale výzva milovať Boha, povedal pápež.

Biblický príbeh o troch mudrcoch (kráľoch), ktorí sa prišli pokloniť Ježišovi krátko po jeho narodení, uzatvára vianočné obdobie.

V Miláne mestskí predstavitelia usporiadali obed v hoteli pre 200 ľudí bez domova, aby tak aj ľuďom v núdzi umožnili tešiť sa zo sviatočného dňa.

Katolíci dnes slávia sviatok Zjavenia Pána známy aj pod názvom Traja králi
Sviatok Zjavenia Pána známy aj pod názvom Traja králi slávia v pondelok katolíci i ďalší veriaci kresťanských cirkví. Ide o sviatok zjavenia Ježiša Krista ako Mesiáša Izraela, Spasiteľa sveta a Božieho Syna. Čítať ďalej
06 | 01 | 2020 | Dominik Simon / TASR