Omyl a hanba ?! Rapper Majk Spirit tvoril s duchom Gotta
03 | 01 | 2020 I Dominik Simon

Známy slovenský rapper Michal Dušička (35), známejší pod svojím umeleckým menom Majk Spirit (a vďaka svojmu účinkovaniu v hudobnej reality šou Hlas Česko Slovenska), prekvapil. Priznal totiž, že zložil oslavnú pieseň na Karla Gotta († 80). Čoho teraz ľutuje?


Hoci na to hudobník Majk Spirit nevyzerá a zvyčajne sa prezentuje ako veľký drsňák, v skutočnosti to bude poriadne citlivý muž. Všetkým na očiach napríklad odkryl city k svojej mamičke, spisovateľke Eve Dušičkovej, keď jej venoval veľmi emotívnu pieseň s príznačným názvom Mama. A hoci sú Majkovi rodičia na syna právom hrdí a podporujú ho, on sám priznal sen, ktorý si už nikdy nesplní ... a prekvapivo sa týka našej českej hudobnej legendy!

"Pieseň Navždy mladý je pocta veľkému Majstrovi, spevákovi a gentlemanovi Karlovi Gottovi," prezradil umelec v rozhovore pre slovenský magazín Nový Čas. Dokonca aj názov jeho najnovšieho hitu je odkazom na song slávneho českého speváka, mnohokrát oceneného Zlatým slávikom. "Vždy som sníval o tom, že s ním jedného dňa urobím song. A keď som sa dozvedel, že nás Majster Gott opustil, tak som sa rozhodol, že sa budem tváriť dva, tri dni, že spoločne píšeme pesničku, s ním, pre neho ... "

http://www.hlavnydennik.sk/2019/12/15/karel-gott-%e2%80%a0-80-po-smrti-vo-filme-priznal-strach-z-jednej-veci/

Aj ked' sa s ním nakoniec nestretol Aj keď sa s ním teda nakoniec umelecky nestretol, nechal sa jeho osobnosťou inšpirovať a možno aj tak trochu prestúpiť do seba, aby "spoločne" stvorili ďalší hudobný kus. "Pokúsil som sa takto uctiť jeho tvorbu, jeho pamiatku, jeho odkaz, ktorý tu zanechal ako pokorný, profesionálny, unikátny talent a človek, ktorý ovplyvňoval všetkých," vysvetlil Majk.

S pesničkou pre Gotta sa pochválil aj na sociálnych sieťach, opísal dokonca aj dôvod a spôsob vzniku, mnoho pochopenia sa však od svojich fanúšikov nedočkal. Tento spôsob vyjadrenia úcty slávnemu spevákovi im prišiel nedôstojný. "Toto je jeden veľký omyl," prskali pod príspevkom. "Maestro by to zhodil zo stola."

Ďalší boli zase presvedčení, že išlo čisto o marketingový ťah a snahu sa zviditeľniť - či rovno parazitovať na božskom Kájov - za každú cenu. "No, Gott umrie len raz za život, bola by predsa škoda to nevyužiť a nezískať si trochu pozornosti. Je to len honba za peniazmi, "hnevali sa.