Tajné foto odhalené: Karel Gott si užíval života s kráľom šoubiznisu Janečkom
02 | 01 | 2020 I Dominik Simon

S legendárnym skladateľom a bossom českého šoubiznisu Františkom Janečkom (75) tvorili dlhé roky nerozlučnú dvojicu. Vymýšľali sériu projektov, ktoré vždy mali fenomenálny úspech. Niektoré nápady sa zrodili napríklad v Dominikánskej republike, kam obe legendy jazdili relaxovať. Reč je o Karlovi Gottovi († 80) ... S nimi aj nádherná dcéra skladateľa Alice Janečková (34). Na archívnom snímku vtedy mala šestnásť rokov a pre eXtra.cz o Majstrovi prehovorila.


Pred rokmi si kúpil Janeček dom v Dominikánskej republike, kam jazdil relaxovať s rodinou. Veľakrát za nimi zavítal aj jeho blízky priateľ Karel Gott († 80). "S otcom často vymýšľali nielen projekty, ale aj hudbu. Bolo neuveriteľné ich pozorovať pri práci. Vedeli ale aj relaxovať. Boli skvelí kamaráti, neuveriteľné ľudské spojenie, "opísala Alica fotografiu.



Keď Česko zasiahla správa o úmrtí legendy, mnoho jeho blízkych nechcelo uveriť, že je to pravda. "Hrozne ma tá správa zasiahla. Karla som mala rada, bol to výborný človek s neuveriteľným talentom. Zasiahlo to celú rodinu. Vždy na neho budeme spomínať len v tom najlepšom. Karel totiž bol človekom, ktorý sa vedel rozdať pre druhých. Je mi veľmi ľúto, že už nie je medzi nami. Bude navždy chýbať, "dodala krásna dcéra Františka Janečka.

Archívna snímka sa radí skutočne k jedinečným. Na ňej sú obe hudobné legendy zachytené úplne v uvoľnenej nálade. O tom, že boli skvelí kamaráti, nemôže dnes nikto pochybovať. Práve vďaka nim má Česko mnoho krásnych nielen hudobných projektov, ktoré nikdy nebudú zabudnuté.

Hrob Karla Gotta na cintoríne na pražských Malvazinkách je dokončený
21 | 12 | 2019 | TASR